Τη συνδρομή των ελληνικών αρχών στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την απομάκρυνση των Αιγυπτίων πολιτών από τη Λιβύη, γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Το οξύτατο ανθρωπιστικό ζήτημα με τους 1,5 εκατομμύριο Αιγύπτιους που έχουν στοχοποιηθεί από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι θεωρούμενοι ως υποκινητές της εξέγερσης, έθεσε χθες στους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, ο Αιγύπτιος πρέσβης στην Αθήνα, ζητώντας τη βοήθεια της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος υπάρχουν 400 με 500 χιλιάδες Αιγύπτιοι πολίτες που θέλουν να αποχωρήσουν από τη Λιβύη, ενώ άλλοι 100.000 έχουν ήδη διαφύγει οδικώς στην Τυνησία περιμένοντας στις ακτές της χώρας για να μεταφερθούν στην Αίγυπτο.

«Εμείς θα συμβάλουμε με κάποιο τρόπο και με πολεμικά σκάφη και με εμπορικά αν χρειαστεί για να γίνει αυτού του είδους η εκκένωση», τόνισε, σημειώνοντας πως αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να διαδραματίσει ευεργετικό ρόλο το Πολυεθνικό Συντονιστικό Επιχειρήσεων Συντονισμού Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κάντε ένα σχόλιο