Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε σήμερα το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου αντάλλαξε πασχαλινές ευχές με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό και μοίρασε δώρα σε ασθενείς. Ο κ. Βενιζέλος συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Στρατηγό Φραγκούλη Φραγκο.

Δήλωση κ. ΥΕΘΑ για το Πάσχα:

«Σήμερα, που περιμένουμε την Ανάσταση, είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αισιόδοξοι. Οι Έλληνες πολίτες, οι οικογένειες, οι επιχειρήσεις και κυρίως οι πιο αδύναμοι, οι άνεργοι, δοκιμάζονται τον τελευταίο καιρό και δυστυχώς η δοκιμασία αυτή συνεχίζεται. Στόχος μας είναι να δώσουμε έναν πολύ συγκεκριμένο ορίζοντα, να δώσουμε μία προοπτική, μία ελπίδα, μία διέξοδο.

Όμως, χωρίς αισιοδοξία, χωρίς ενότητα, δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Αυτό, λοιπόν, θα έλεγα ότι είναι το ιδιαίτερο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό μήνυμα αυτής της Ανάστασης, που εκτός από το υπαρξιακό και μεταφυσικό της περιεχόμενο έχει κι ένα πολύ συγκεκριμένο συμβολικό περιεχόμενο, αλλά οι συμβολισμοί έχουν πάντα και πολύ μεγάλη ουσία. Θέλω, λοιπόν, να στείλω αυτό το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας και σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να αντέξουμε ενωμένοι αυτή τη δοκιμασία».

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Δημοσιογράφος: Τι έχετε να μας πείτε για την επίσκεψη στο 424;

Ευ. Βενιζέλος: Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να δώσω τις ευχές μου στους νοσηλευόμενους, τους αξιωματικούς, τους οπλίτες, αλλά και τους πολίτες που φιλοξενούνται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Το 424 όπως και όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας έχουν πλέον ανοίξει στην κοινωνία και στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, διατηρώντας βεβαίως τον ιδιαίτερο στρατιωτικό χαρακτήρα τους και την ποιότητα, η οποία πάντα χαρακτηρίζει την στρατιωτική ιατρική και γενικότερα τις υγειονομικές υπηρεσίες του Στρατού. Κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής που ακολουθούμε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.

Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε για τις δαπάνες των στρατιωτικών νοσοκομείων; Θα μειωθούν τώρα που δέχονται και πολίτες;

Ευ. Βενιζέλος: Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως και σε όλη την Κυβέρνηση, εφαρμόζουμε ένα αυστηρό πρόγραμμα εκλογίκευσης των δαπανών. Αυτό, όπως σας είπα, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει μείωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται. Το στοίχημα είναι με μικρότερες δαπάνες, καλύτερα στοχευμένες, και με διαφανή διαχείριση να έχουμε καλύτερο επιχειρησιακό, κοινωνικό και οικονομικό αποτέλεσμα. Η συνεργασία μας με το Υπουργείο Υγείας έχει δείξει ότι μπορούμε να ανταλλάσουμε τις καλύτερες πρακτικές, να εντοπίζουμε προβλήματα, έτσι κι εμείς να βελτιωνόμαστε αλλά και να συμβάλουμε και στην βελτίωση του ΕΣΥ, το οποίο και υποστηρίζουμε, χωρίς να μειώνεται σε τίποτα, όπως είπα, η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχεται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στους αποστράτους και στις οικογένειές τους.

Κάντε ένα σχόλιο