Αν και η κατάσταση στους πυρηνικούς αντιδραστήρες παραμένει κρίσιμη τα επίπεδα ραδιενέργειας σε αποστάσεις αρκετών χιλιομέτρων από το σημείο μηδέν μειώνονται ραγδαία. Δηλαδή ενώ εντοπίζονται ίχνη ραδιενέργειας που είναι πάνω από το επιτρεπτό όριο σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν νέα μέτρα ασφαλείας και προστασίας του πληθυσμού. Αργά και σταθερά αίρεται η απαγόρευση βρώσης λαχανικών και γάλατος από πολλές περιοχές που συνορεύουν με το εργοστάσιο όπως οι εξής
(Fukushima city, Nihonmatsu city, Date city, Motomiya city, Kunimi town, Otama village, Furudono city, Koriyama city, Sukagawa city, Tamura city (excluding former Toji village area), Miharu town, Ono town, Kagamiishi town, Ishikawa town, Asakawa town, Hirata village, Shirakawa city, Yabuki town, Izumisaki village, Nakajima village, Saigo village, Samekawa village, Hanawa town, Yamatsuri town, Iwaki city).

Στη θάλασσα γύρω από το εργοστάσιο τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι πάνω από το επιτρεπτό όριο όταν διοχετεύεται νερό από τους αντιδραστήρες. Οι μετρήσεις συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές και σημεία γύρω από το σημείο μηδέν αλλά σίγουρα τα επίπεδα ραδιενέργειας μειώνονται συνεχώς.
Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δεν θα προκύψει κάτι αύριο που θα προκαλέσει αύξηση της διαρροής της ραδιενέργειας!

Κάντε ένα σχόλιο