Σχολή Ευελπίδων ΣΣΕΈνα απίστευτο έγγραφο-ντοκουμέντο δημοσιεύει σήμερα η «Αθηνά» που αφορά την πρώτη απόπειρα εφαρμογής νόμων ΤΕΙ στη λειτουργία των Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών όπως η Σχολή Ευελπίδων, την οποία πιστεύουμε ότι δεν θα επιτρέψει τελικά ο ΥΕΘΑ. Δημοσιεύουμε το νομικό κείμενο το οποίο δεν απορρίπτουν εδώ και μήνες υψηλά ιστάμενοι παράγοντες του ΥΠΕΘΑ και αφορά την προσπάθεια κύκλων να εφαρμόσουν το νόμο των ΤΕΙ στην εκλογή καθηγητών ΑΣΕΙ. Αν αυτό ισχύσει τότε φυσικά όλος ο νόμος των ΤΕΙ θα τεθεί de facto σε ισχύ μέχρι τελικά να ισχύσει και de jure – ακόμη ίσως και στην εισαγωγή σπουδαστών! Απαιτείται η άμεση ενημέρωση και παρέμβαση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ώστε να ακυρωθεί αυτή η υποβάθμιση της ΣΣΕ που έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις ορθές αποφάσεις του κ. Αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου.

Ειδικότερα ένας υποψήφιος για θέση Αναπληρωτή Καθηγητή ΣΣΕ απορρίφθηκε χωρίς πολλά σχόλια το 2010 από το εκλεκτορικό σώμα (i.e. Αρχηγός ΓΕΣ, Υπαρχηγός ΓΕΣ, πανεπιστημιακοί καθηγητές, Κοσμητεία ΑΣΕΙ, καθηγητές ΑΣΕΙ κλπ) διότι δεν είχε τα τυπικά προσόντα εκλογής. Ο υποψήφιος αυτός (βλ κείμενα που ακολουθούν) απαιτεί τώρα να εφαρμοσθεί ο νόμος των ΤΕΙ στη ΣΣΕ ώστε ακόμη και αυτός με τα υποβαθμισμένα προσόντα του να τεθεί σε εκλόγιμη θέση. Σύμφωνα με όλους τους διάσημους καθηγητές πανεπιστημίου των εκλεκτορικών το άτομο αυτό όχι μόνο δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα αλλά ακόμη και τα επιστημονικά του προσόντα είναι πολύ υποβαθμισμένα σε σχέση τόσο με τον νόμιμα εκλεγμένο καθηγητή της ΣΣΕ όσο και σε σχέση με άλλους συνυποψηφίους του που τελικά δεν εκλέχθηκαν. Πρόκειται για τον ίδιο Δημόσιο Υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ που καταγγέλθηκε ότι εμφανίζονταν ως εργαζόμενος και στα ΤΕΙ χωρίς την άδεια του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ευτυχώς η παρέμβαση της «Αθηνάς» προκάλεσε όπως γνωρίζουμε την εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση. Φυσικά ακόμη και ο ίδιος ο διορισμός του Δημοσίου αυτού Υπαλλήλου είναι παράνομος όπως η «Αθηνά» έχει αποδείξει με στοιχεία στον κ. Πάνο Μπεγλίτη ο οποίος αναμένεται να ανακαλέσει τον παράνομο διορισμό (που οφείλεται σε πλάνη και αστοχίες και όχι σε δόλο η πρόθεση).

Παράγοντες του ΥΠΕΘΑ για λόγους που μας καθιστούν καχύποπτους εδώ και μήνες δεν εισηγούνται την απόρριψη της υποψηφιότητας που ακαριαία απέρριψε ο Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος και όλο το εκλεκτορικό σώμα. Μήνες ολόκληρους διακινούν το αίτημα του εν λόγω δημοσίου υπαλλήλου «από τον Άννα στον Καϊάφα» αρνούμενοι να δεχθούν την απόρριψη της υποψηφιότητας του βασανίζοντας έτσι τον νόμιμα εκλεγμένο καθηγητή και εκθέτοντας τον Αρχηγό ΓΕΣ και όλα τα μέλη του εκλεκτορικού σώματος. Παράλληλα η Διοίκηση και η Κοσμητεία της ΣΣΕ επαναλαμβάνουν απεγνωσμένα ξανά και ξανά στα έγγραφά τους ότι το εν λόγω άτομο δεν έχει τα τυπικά προσόντα εκλογής αφού η ΣΣΕ είναι ισότιμα με πανεπιστήμιο αλλά οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΕΘΑ συνεχίσουν να συζητούν την εν λόγω υποψηφιότητα και την πιθανή εφαρμογή του νόμου των ΤΕΙ.

Φυσικά ο Αρχηγός ΓΕΣ κατηγορηματικά αρνείται να δεχθεί την εκλογιμότητα ενός τόσο υποβαθμισμένου υποψηφίου στη Σχολή Ευελπίδων που όπως αποδείχθηκε στις εκλογές για μια δεκαετία περίπου δεν είχε κάνει ούτε μία επιστημονική δημοσίευση.  Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτός που τελικά εκλέχθηκε καθηγητής υπήρξε Διευθυντής των εργαστηρίων της ΣΣΕ με πολύ ανώτερα ακαδημαϊκό έργο σε σχέση με τον εν λόγω δημόσιο υπάλληλα σύμφωνα με έξι πανεπιστημιακούς καθηγητές που συνολικά συμμετείχαν στις σχετικές εκλογές.

Στην περίπτωση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων οι νόμοι των ΤΕΙ δεν πρέπει να εφαρμοσθούν στην εκλογή των Καθηγητών της και ο υποψήφιος που στερείται τα τυπικά και επιστημονικά προσόντα δεν πρέπει να τεθεί σε εκλόγιμη θέση ακυρώνοντας τον νόμιμα και ομόφωνα εκλεγμένο καθηγητή της ΣΣΕ. Αν πραγματοποιηθεί αυτή η εκτροπή τότε το επόμενο στάδιο θα είναι να εφαρμοσθούν τα ίδια κριτήρια των ΤΕΙ σε όλους τους άλλους τομείς αξιολόγησης της ΣΣΕ (και φυσικά η προσβολή στο πρόσωπο της Ηγεσίας του Ελληνικού Στρατού που συμμετείχε στη σχετική εκλογή θα είναι προφανής.).

Ήδη όμως ο ΥΕΘΑ έχει επικυρώσει όλες τις άλλες εκλογές που έγιναν με τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες άρα κάθε τέτοια εκτροπή θα προσέβαλε τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο αφού θα ακύρωνε τους διορισμούς που αυτός υπέγραψε.

Τα πράγματα όμως είναι πολύ χειρότερα διότι οι ίδιοι κύκλοι που προσπαθούν να ανοίξουν την κερκόπορτα στη ΣΣΕ για άτομα χωρίς τυπικά προσόντα δεν απορρίπτουν παράλληλα την υποψηφιότητα ατόμων που δεν κατέθεσαν διδακτορική διατριβή, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας κλπ παρά το γεγονός ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ και το εκλεκτορικό σώμα τους απέρριψαν χωρίς δεύτερη κουβέντα στην ίδια εκλογή.

Σταδιακά θα αναρτήσουμε τα πρακτικά όλων των εκλογών και διορισμών σε όλα τα ΑΣΕΙ με λεπτομερή νομικά σχόλια ώστε να ενημερωθεί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και να αξιολογήσει για ποιο λόγο προσπαθούν να σταματήσουν το διορισμό του νόμιμα εκλεγμένου καθηγητή ΣΣΕ που εντόπισε και κατήγγειλε στον κ. Πάνο Μπεγλίτη την προσπάθεια εφαρμογής των νόμων ΤΕΙ στα ΑΣΕΙ καθώς και τον παράνομο διορισμό του εν λόγω δημοσίου υπαλλήλου.

Αν και θεωρούμε ότι μόνο ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ γνωρίζει με λεπτομέρεια το θέμα και μπορεί να πληροφορήσει σωστά τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας όμως παράλληλα το ερευνητικό μας ίδρυμα θα δημοσιεύσει όλες τις εκλογές στα ΑΣΕΙ τα τελευταία χρόνια προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη.

Ακολουθεί τμήμα του νομικού κειμένου που ύποπτα δεν απορρίπτουν εδώ και μήνες ορισμένοι υψηλά ιστάμενοι παράγοντες του ΥΠΕΘΑ (προφανώς εν αγνοία του ΥΕΘΑ) και το οποίο απαιτεί ανερυθρίαστα την εφαρμογή του νόμου των ΤΕΙ στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων κατά παράβαση του ορισμού της αυτοδυναμίας εργασιών καθηγητών ΑΕΙ που καθορίστηκε με την απόφαση ΣΤΕ 3841/1989. Διαβάστε ιδιαίτερα στην τελευταία παράγραφο τον λεκτικό ακροβατισμό που παρουσιάζει τα ΤΕΙ ως αναβαθμισμένα σε ΑΕΙ ζητώντας έτσι να ισχύσουν τα κριτήρια αυτοδυνάμων δημοσιεύσεων εκλογής καθηγητή ΤΕΙ και στα ΑΣΕΙ …απορρίπτοντας την απόφαση ΣΤΕ 3841/1989 που ορίζει ως αυτοδύναμες τις δημοσιεύσεις καθηγητών πανεπιστημίων μόνο αυτές που έχουν ένα και μοναδικό συγγραφέα:

Download (PDF, 2.72MB)

Κάντε ένα σχόλιο