Πάνος Μπεγλίτης: “Μακαριότατε, εκ μέρους της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα μου επιτρέψετε να σας καλωσορίσω σήμερα, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και να σας πω ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η επίσκεψή σας, που επιβεβαιώνει, για μια ακόμα φορά, την βαθιά κοινωνική ευαισθησία που διακρίνει την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η επίσκεψή σας, έχει κατά την άποψή μου έναν ισχυρό συμβολισμό, γιατί εδώ σήμερα, συναντιέται η αδιαμφισβήτητη κοινωνική ευαισθησία της Εκκλησίας, με την εξίσου αδιαμφισβήτητη κοινωνική ευαισθησία και τον κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων.  Και αυτό που λέω δεν είναι μέρος μιας ρητορικής των ημερών.  Βλέπουμε να γίνεται πράξη και έχουμε ανάγκη από πράξεις, έχουμε ανάγκη να μετασχηματίζουμε καθημερινά, τις ανθρωπιστικές μας αρχές και αξίες, σε πράξη.  Και εδώ στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, η Διοίκηση, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, κάνουν από την πλευρά τους, ότι είναι δυνατόν για τον συνάνθρωπο.  Είναι η καθημερινή πράξη για την οποία μίλησα και για την οποία είμαστε ευγνώμονες, ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε όλες και όλους εσάς, ένστολα και πολιτικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Πολύ περισσότερο σε τούτη την εξαιρετικά δύσκολη, οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας και ο λαός μας.

Μακαριότατε, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η συνεργασία μας θα είναι απρόσκοπτη, γιατί η Εκκλησία και οι Ένοπλες Δυνάμεις – και αυτό δεν είναι τυχαίο – αποτελούν θεσμούς με υψηλό βαθμό αποδοχής στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα σε συνθήκες πολύπλευρης κρίσης.

Ευχαριστούμε για το έργο σας, για τα ανθρώπινα μηνύματα, για την κοινωνική αλληλεγγύη που επιδεικνύετε καθημερινά, μέσα από πρωτοβουλίες, που υπερασπίζονται την κοινωνική συνοχή. Σας ευχαριστούμε για τον αγαπητικό ρόλο που εκφέρετε, ως λόγο συμφιλίωσης, αλληλεγγύης και καταλαγής.

Και με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για το έργο που προσφέρουν, για το έργο που κάνει υπερήφανο τον ελληνικό λαό, διότι οι θυσίες του, δεν πάνε χαμένες. Για μια ακόμα φορά μπορώ να επιβεβαιώσω το υψηλό κοινωνικό έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και τα στρατιωτικά μας νοσοκομεία, όπως είναι το 251 ΓΝΑ.

Εύχομαι σε εσάς προσωπικά και στις οικογένειές σας χρόνια πολλά, Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση με υγεία, δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Μακαριότατε, σας εύχομαι υγεία, μακροημέρευση, δύναμη. Μας δίνετε δύναμη με την ηρεμία, πλην όμως και την αποφασιστικότητα του λόγου και κυρίως των πράξεών σας.”

Κάντε ένα σχόλιο