Ο Συνταγματολόγος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης υπέβαλλε στο Δικαστήριο αίτηση ακύρωσης κατά της πράξης διορισμού καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στη Σχολή Ευελπίδων. Το σημαντικό είναι ότι την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση διορισμού την υπέγραψε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Είτε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν ξέρει άριστα νομικά και κάνει λάθος είτε ο κ. Βενιζέλος δεν ενημερώθηκε σωστά από τους νομικούς συμβούλους του γιατί το Κέντρο Ελέγχου Όπλων θεωρεί ότι δεν μπορεί ένας έγκριτος νομικός όπως ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος να διαπράττει τέτοια σφάλματα (εκτός και αν δεν έχει όλα τα στοιχεία ενώπιον του). Την υπόθεση ανέλαβε ο Εφέτης κ. Ιωάννης Καλαμάρας και συζητείται στις 02 Ιουνίου 2011.

Δυστυχώς όμως ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υπέγραψε ουσιαστικά όλες τις υπουργικές αποφάσεις διορισμών καθηγητών ΣΣΕ εκτός του νόμιμα εκλεγμένου καθηγητή που κατήγγειλε εγγράφως στο ΥΠΕΘΑ (και προφορικά στο νομικό σύμβουλο του ΥΕΘΑ κ. Σπύρο Γιαννακάκη) τις παρανομίες που διαπράχθηκαν στις εκλογές αυτές.  Η ιδιότυπη ομηρία στην οποία τέθηκε ο νόμιμα εκλεγμένος καθηγητής της ΣΣΕ από το ΥΠΕΘΑ που αρνείται το διορισμό του θα αποτελέσει ίσως το πυρηνικό όπλο που θα συγκλονίσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα αναγκάσει τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να ζητήσει την τιμωρία των υπευθύνων.  Ο αδικούμενος αυτός καθηγητής έχει και τις περισσότερες διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις και τις περισσότερες διεθνείς υποτροφίες και τις περισσότερες διακρίσεις και τα περισσότερα ερευνητικά προγράμματα από όλους τους καθηγητές της Σχολής Ευελπίδων από την ίδρυση της μέχρι σήμερα. Είναι σίγουρο ότι ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε και αδικήθηκε θα επισύρει ποινικές ευθύνες κατά των ενόχων. Δεν είναι δυνατόν να προχωρεί το ΥΠΕΘΑ στη διαδικασία πλήρωσης νέων θέσεων καθηγητών στην Σχολή Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων όταν υπάρχει τέτοια εκκρεμότητα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Το γεγονός ότι και ο Συνταγματολόγος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης θεωρεί μη νόμιμη την πράξη του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου είναι η απόδειξη ότι ο ΥΕΘΑ πρέπει να συναντήσει άμεσα τη Διεύθυνση του Κέντρου Ελέγχου Όπλων που διαθέτει όλα τα στοιχεία που ίσως του απέκρυψαν. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή διότι ο ΥΕΘΑ είναι ο πρώτος καθηγητής πανεπιστημίου που ανέλαβε Υπουργός Εθνικής Άμυνας και κατά συνέπεια κάθε παρατυπία στην Ανώτατη Στρατιωτική Εκπαίδευση δεν δικαιολογείται.

Επειδή ο νομικός σύμβουλος του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου Στρατολόγος κ. Σπύρος Γιαννακάκης αρνήθηκε να συναντήσει τη Διεύθυνση του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων τα στοιχεία και τα έγγραφα διαβιβάζονται πλέον στην Αντιπολίτευση που ελπίζουμε να δείξει υγιέστερα αντανακλαστικά από αυτά που συναντήσαμε στους συμβούλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αλλιώς βέβαια υπάρχει πάντα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προς τον οποίο αργά αλλά σταθερά δρομολογούνται δυναμικά ένδικα μέσα κατά των υπευθύνων παράλληλα με τις αγωγές αποζημίωσης.

Κάντε ένα σχόλιο