Προφανώς ορισμένοι θεωρούν ότι μπορούν να διαρρεύσουν δήθεν συγκρούσεις μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να μειώσουν το κύρος του ΥΕΘΑ. Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν σχετικές διαρροές ενώ παλαιότερα επιχειρήθηκαν πιο άμεσα μέτρα όπως… ρίψη ροφημάτων από “αυθόρμητους” οπαδούς του ΠΑΣΟΚ.  Αλλά το κύρος του Καθηγητή Βενιζέλου δεν αμαυρώνεται με καφέδες και κουτσομπολιά περί ταπείνωσης του ενώπιον του Πρωθυπουργού. Με σθένος και παρρησία Υπουργού Εθνικής Άμυνας ο ΥΕΘΑ δίνει την εξής απάντηση στα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν «να βάζει την ουρά στα σκέλια» μετά από τις φωνές του Πρωθυπουργού. Η παρακάτω δήλωση μπορεί να γίνει μόνο από έναν υποψήφιο Αρχηγό κόμματος που έχει την αποδοχή του Λαού:

«Σημερινό δημοσίευμα του κ. Γ. Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Τα Νέα», το οποίο δήθεν περιγράφει το ύφος και το περιεχόμενο συνομιλίας μου με τον Πρωθυπουργό μετά το τέλος του άτυπου υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Τρίτης, είναι βάναυσα ανακριβές και προβοκατόρικο εις βάρος της Κυβέρνησης και της ενότητάς της.

Ελπίζω να μην υπάρχει κανείς που θεωρεί ότι προκειμένου να παραμείνω στην Κυβέρνηση και να διατηρήσω την υπουργική μου ιδιότητα είμαι διατεθειμένος να ανασκευάζω ή να ωραιοποιώ απόψεις μου, υπό την απειλή της αποπομπής μου (!!!) ή να αφήνω αναπάντητες δήθεν παρατηρήσεις διατυπωμένες σε ανοίκειο ύφος. Όλοι γνωριζόμαστε νομίζω στη χώρα αυτή. Οι απόψεις μου είναι σταθερές και καθαρές και εντός και εκτός του υπουργικού συμβουλίου. Οι δε σχέσεις μου με τον Πρωθυπουργό δεν διέπονται από το ύφος που μπορεί να υπάρχει στη φαντασία του κ. Παπαχρήστου ή οποιουδήποτε άλλου δημοσιογράφου, ο οποίος θέλει να κινηθεί σε αυτό το επίπεδο.

Ό,τι κάνω το κάνω με βαθύ αίσθημα ευθύνης προς το συμφέρον του τόπου και της παράταξης που φέρει την ευθύνη για την διαχείριση μιας πρωτοφανούς κρίσης. Δεν θα ήμουν, ελπίζω, υπερβολικός αν ζητούσα απ’ όλους να σεβαστούν αυτή την προσπάθεια».

Ευάγγελος Βενιζέλος

Κάντε ένα σχόλιο