Ευ. Βενιζέλος: «Έχω εξηγήσει από την πρώτη στιγμή ποια είναι η έννοια της πολιτικής διεύθυνσης. Τα είπα και προχθές μετά το Υπουργικό Συμβούλιο και σήμερα στην ομιλία μου.

Αλλά δεν είναι το θέμα αυτό. Η υπευθυνότητά μου απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στην παράταξη, που υπάρχει για να υπηρετεί την χώρα, δεν μου επιτρέπει να αφήνω την παραπολιτική και την ανεκδοτολογία να κυριαρχεί πάνω στην ουσία των πολιτικών θέσεων.
Για μένα σημασία έχουν οι θέσεις της Κυβέρνησης και βεβαίως και οι προτάσεις που κάνω και εγώ προς όφελος της Κυβέρνησης, άρα προς όφελος της χώρας. Επίσης δεν έχω να αποδείξω σε κανένα τίποτε γιατί με τη στάση μου, ιδίως από το 2007 έως σήμερα, έχω δείξει τι σημαίνει να στηρίζεις τον Πρωθυπουργό, την παράταξη, τη χώρα.

Το ζήτημα είναι άλλο: Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε όλοι μαζί να βγάλουμε τη χώρα από την περιδίνηση. Και προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται υπευθυνότητα, κοινωνική συνοχή, εθνική ενότητα και δουλειά.

Αυτό δεν το κατάλαβε, δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς σήμερα, η Κυβέρνηση όμως το έχει καταλάβει για αυτό  δίνει μία μάχη στην οποία χρειάζεται τη στήριξη όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων».

ΠΗΓΗ: Απάντηση σε ερώτημα μετά την ομιλία που πραγματοποίησε σήμερα σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ερωτηθείς από παρισταμένους δημοσιογράφους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κάντε ένα σχόλιο