Ευάγγελος Βενιζέλος: «Είναι κατ΄αρχάς θεσμικά προβληματικό να χρησιμοποιείται μία κομματική συγκέντρωση αποστράτων ως μέσο για να απευθύνεται ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους πρέπει να είναι χώρος κομματικά ουδέτερος, χώρος εθνικής συναίνεσης και συστράτευσης.

Ούτε μία σχετική λέξη δεν βρήκε να πει επ’ αυτού ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντιθέτως, διολίσθησε σε μία παλαιοσυνδικαλιστική προσέγγιση όλων των θεμάτων, ενώ γνωρίζει τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τους λόγους που τη δημιούργησαν.

Μέριμνά μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όλους αυτούς τους μήνες ήταν και είναι τα στελέχη των Ε.Δ. να θιγούν όσο γίνεται λιγότερο από αναγκαία και οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό ρυθμίστηκε, μάλιστα, με τον καλύτερο και πιο  ανώδυνο τρόπο, το συνταξιοδοτικό τους καθεστώς, ενώ προσπαθούμε να βάλουμε τάξη στην αδιέξοδη κατάσταση  που βρήκαμε να επικρατεί στο Μ.Τ.Σ.

Είναι επίσης κρίμα να μην αντιλαμβάνεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση τη σημασία που έχουν οι νέες θεσμικές εγγυήσεις, διοικητικές και δικαστικές, στο σύστημα αξιολογήσεων, προαγωγών, τοποθετήσεων  και μεταθέσεων των στελεχών των Ε.Δ.

Περίμενα από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να επαινέσει και να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλουμε για την επιβολή εγγυήσεων διαφάνειας στο χώρο των αμυντικών προμηθειών. Τις προσπάθειες αυτές τις παρακολουθεί και τις στηρίζει το κόμμα του στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και αυτό δεν πρέπει να αποκρύπτεται, αλλά να τονίζεται όταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση απευθύνεται σε στελέχη των Ε.Δ.

Τέλος, με λύπησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε σήμερα μία «ολική επαναφορά» των παλαιοκομματικών πρακτικών της παράταξής του στο χώρο των Ε.Δ., τον οποίον η Ν.Δ., από αδράνεια, θεωρεί ως προνομιακό της χώρο».

Κάντε ένα σχόλιο