Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη και η ληστεία που είχε προηγηθεί σε περίπτερο στο Μενίδι. Γεωργιανοί δολοφόνοι εκτέλεσαν τα δύο παλληκάρια αποδεικνύοντας ότι οι ψευτοομογενείς της τ. ΕΣΣΔ έχουν πλέον δημιουργήσει εγκληματική μαφία στην Ελλάδα.  Είναι άθλια και εγκληματική η ασυδοσία των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

YouTube Preview Image

Όπως ανακοινώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα των αρχών, στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιήθηκαν συνολικά προσαγωγές 35 υπόπτων, συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στη συμπλοκή δύο ομογενείς γεννημένοι στην Ρωσία, ηλικίας 36 και 28 ετών, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη ομογενείς, γεννημένοι επίσης στην Ρωσία.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. ένας από τους δύο συλληφθέντες φέρεται να είναι αυτός που κατά το αιματηρό περιστατικό την 1η Μαρτίου 2011 πυροβόλησε με καλάσνικωφ εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί ο 22χρονος Γ. Σκυλογιάννης και ο 23χρονος Γ. Ευαγγελινέλης και να τραυματιστούν άλλοι δύο συνάδελφοί τους.

Από την έρευνα των αρχών προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Σε αυτήν συμμετείχαν δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 31 ετών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι έλαβαν μέρος στη ληστεία του περιπτέρου ως βοηθητικά μέλη (τσιλιαδόροι).

Μετά τη δολοφονική επίθεση, ο ένας από αυτούς παρέλαβε τους δύο δράστες από κοντινό σημείο της περιοχής, βοηθώντας στη διαφυγή τους.

Στην ίδια εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν και δύο 31χρονοι Αλβανοί οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι προμήθευαν την οργάνωση με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι των συλλήψεων είχαν προηγηθεί συντονισμένες επιχειρήσεις της Ασφάλειας Αττικής, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ σε Πέραμα, Μενίδι, Παλαιό Φάληρο, Θησείο και Καλλιθέα, στο πλαίσιο των οποίων προσήχθησαν, όπως προαναφέρθηκε, από την Ασφάλεια Αττικής συνολικά 35 άτομα.

Από τους προσαχθέντες, συνελήφθησαν πέντε ακόμα άτομα για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Εύσημα Κ. Παπούλια

Τα συγχαρητήριά του σε όσους συνέβαλαν στη διαλεύκανση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Όπως σημειώνει ο κ. Παπούλιας «η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες έχει μεγάλη σημασία για την κοινωνική συνοχή».

Εκφράζει επίσης την ελπίδα η γόνιμη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών και αρχών να αποτελέσει παράδειγμα, αφού, όπως επισημαίνει, «έχουμε ανάγκη τις ευχάριστες ειδήσεις και κάθε απόδειξη της ικανότητας του κράτους να επιτελεί με επιτυχία το έργο του».

ΠΗΓΗ Ναυτεμπορική

Κάντε ένα σχόλιο