Τα πυράτου κατά της κυβέρνησης έστρεψε ο Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί έναντι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, μιλώντας την Πέμπτη σε απόστρατους αξιωματικούς των τριών κλάδων.

Αφού εξήρε τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας πως “είναι βασικός παράγοντας ισχύος ενός έθνους, εγγυητής της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας, αλλά και ζωτικό κύτταρο του κοινωνικού ιστού”, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλεκατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας τα όσα είχε πει ο Θ. Πάγκαλος περί μη παραγωγικώναδιανόητα.

Και πρόσθεσε: “Αρχικά τους αποκάλεσαν ‘απλούς δημοσίους υπαλλήλους’. Μετά, τους είπαν ότι έχουν ‘αυτιστική νοοτροπία’. Και μετά, ότι είναι ‘το πλέον αντιπαραγωγικό τμήμα του λαού’. Είναι αδιανόητο να λέγονται αυτά από οποιονδήποτε. Είναι, προπάντων, αδιανόητο να λέγονται από μια κυβέρνηση, προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Και, όμως, ελέχθησαν από τους κορυφαίους της”.

Ο Αντώνης Σαμαράς, στην ίδια ομιλία, υποσχέθηκε αλλαγές τόσο στον πρόσφατο νόμο περί Ιεραρχίας και Προαγωγών όσο και στον τρόπο εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, προτείνοντας να εισάγονται οι υποψήφιοι όχι μέσα από πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά με εξετάσεις στις σχολές. Το ίδιο ισχύει και για τις Σχολές Αστυνομίας. Διότι για μένα δε μπορείς να γίνεις παπάς, στρατιωτικός ή αστυνομικός, από τύχη ή καραμπόλα τόνισε.

Στα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς αντέδρασε άμεσα ο Ευάγγελος Βενιζέλος που χαρακτήρισε θεσμικά προβληματικό το ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε μια κομματική συγκέντρωση αποστράτων για να απευθυνθεί -όπως λέει- μέσω μιας κομματικής συγκέντρωσης αποστράτων.

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους -σημειώνει ο κ. Βενιζέλος- πρέπει να είναι χώρος κομματικά ουδέτερος, χώρος εθνικής συναίνεσης και συστράτευσης. Ούτε μία σχετική λέξη δεν βρήκε να πει επ’ αυτού ο πρόεδρος της ΝΔ. Αντιθέτως, διολίσθησε σε μία παλαιοσυνδικαλιστική προσέγγιση όλων των θεμάτων, ενώ γνωρίζει τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τους λόγους που τη δημιούργησαν”.

ΠΗΓΗ Mega Channel

Κάντε ένα σχόλιο