Αξιωματικοί εν ενεργεία, αλλά κυρίως εν αποστρατεία, οι οποίοι είχαν κρατήσεις από τους μισθούς τους και τις συντάξεις τους για τον ΑΟΟΑ, για δεκαετίες, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους, για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν μοιρασθεί οικόπεδα του παραπάνω Οικοδομικού Οργανισμού, σε κανέναν δικαιούχο.

Αυτά δηλώνει στη ΒτΕ ο Βουλευτής κ. Κωστής Αϊβαλιώτης και ρωτάει τον ΥΕΘΑ

1 .Γνωρίζετε τα παραπάνω;

2. Γιατί συμβαίνουν αυτά; Υπάρχει εναλλακτική λύση, για τους δικαιούχους που πληρώνουν συμμετοχή για 10,20,30 ή και περισσότερα χρόνια ;

Σε απάντησή του το ΥΠΕΘΑ δηλώνει

Η μόνη περιοχή όπου ο Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) διαθέτει οικόπεδα προς διανομή, είναι στη Ζώνη Αστικού Αναδασμού (Ζ.Α.Α) Πικερμίου – Ραφήνας, η οποία όμως αποτελείται από διάσπαρτες εκτάσεις του ΑΟΟΑ, εκτός Σχεδίου Πόλης, ανακατεμένες με παρόμοιες εκτάσεις τριών (3) Οικοδομικών Συνεταιρισμών και Ιδιωτών και η οποία (Ζ.Α.Α) αν δεν ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης, δεν είναι δυνατή η διανομή οικοπέδων.

Ο Οργανισμός υπό τις οδηγίες του ΥΠΕΧΩΔΕ (νυν ΥΠΕΚΑ) συνέταξε και υπέβαλε στο παρελθόν δύο φορές (1998 και 2004), πολεοδομική μελέτη για την ένταξη της περιοχής Πικερμίου (Ζώνη Αστικού Αναδασμού) στο Σχέδιο Πόλης, αλλά το ΣτΕ έκρινε με τα 246/2000 και 104/2006 πρακτικά του, ως μη νόμιμα τα προταθέντα από το ΥΠΕΧΩΔΕ αντίστοιχα Προεδρικά Διατάγματα.

Ο ΑΟΟΑ, μετά το 104/06 πρακτικό του ΣτΕ, και αφού εξάντλησε κάθε περιθώριο επίλυσης των προβλημάτων που αυτό έθεσε, ζήτησε εν τέλει από το ΥΠΕΚΑ τη διάλυση της Ζώνης Αστικού Αναδασμού, με σκοπό την τμηματική ένταξη στο σχέδιο, περιοχών με μικρότερα προβλήματα.

Το ΥΠΕΚΑ, ζήτησε τις απόψεις του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας για την αιτηθείσα διάλυση της Ζώνης Αστικού Αναδασμού και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις.

Εναλλακτική λύση στεγαστικής εξυπηρέτησης των μελών του ΑΟΟΑ είναι, είτε με στεγαστικό δάνειο (προβλέπεται για το 2ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους νέο πρόγραμμα), είτε με συμμετοχή σε πρόγραμμα κατασκευής διαμερισμάτων (βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για προγράμματα κατασκευής διαμερισμάτων σε Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κόρινθο και Παπάγου).

Τέλος υπογραμμίζεται ότι προκειμένου να διανείμει οικόπεδα στα μέλη του ο Οργανισμός, θα πρέπει αυτά να είναι απαλλαγμένα παντός βάρους, να είναι εντός Σχεδίου Πόλης και να μπορούν να οικοδομηθούν. Ήδη προ τριετίας, που ο Οργανισμός διέθετε ογδόντα (80) τέτοια οικόπεδα στη Χιλή Αλεξανδρούπολης, προχώρησε στη διανομή τους σε μέλη του.

Κάντε ένα σχόλιο