To θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν σε στρατιωτική επιχείρηση στο Πακιστάν ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επισημαίνοντας ότι ο θάνατός του επικεφαλής της Αλ Κάιντα σηματοδοτεί το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής επίτευγμα των ΗΠΑ στη μάχη εναντίον της οργάνωσης και της διεθνούς τρομοκρατίας.
YouTube Preview Image

Χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά στο Λευκό Οίκο για να γιορτάσουν το τέλος του αρχηγού της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν. Στην Ουάσινγκτον με την ανακοίνωση του θανάτου του Μπιν Λάντεν, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε μπροστά στο Λευκό Οίκο κρατώντας αμερικανικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των ΗΠΑ.

«Δεν έχω αισθανθεί ποτέ έτσι», δήλωσε ο Τζον Κέλι, φοιτητής 19 ετών. «Είναι κάτι που περιμέναμε εδώ και καιρό».

«Νιώθω ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Πήρε πολύ καιρό, όμως τα καταφέραμε. Δεν πρόκειται παρά για δικαιοσύνη για τις οικογένειες που έχασαν συγγενείς τους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου», επεσήμανε ένας άλλος φοιτητής επίσης 19 ετών. «Δίνει ένα νόημα στην αποστολή μας στο Αφγανιστάν», σημείωσε, δηλώνοντας πως ήρθε μπροστά στο Λευκό Οίκο για να «πάρει μέρος σε μία ιστορική στιγμή».

«Είναι καταπληκτικό, τι χαρά για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα την 11η Σεπτεμβρίου», τόνισε η Αννα Χάουελ, καθηγήτρια 27 ετών.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί και στο Σημείο Μηδέν, στη Νέα Υόρκη. «Είναι μία γιορτή διότι πρόκειται για έναν πόλεμο που μόλις κερδίσαμε», δήλωσε ένας συνταξιούχος πυροσβέστης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Σήμερα είναι μεγάλη ημέρα διότι γνωρίζουμε ότι όλοι οι αδερφοί μου που σκοτώθηκαν εδώ δεν σκοτώθηκαν μάταια».

«Δεν πίστευα ότι θα έρθει ποτέ αυτή η ημέρα», δήλωσε ο συνταξιούχος αστυνομικός Μπομπ Γκίμπσον, καθώς το πλήθος γύρω του φώναζε «USA – USA». «Είμαστε ενθουσιασμένοι αλλά αισθανόμαστε συμπόνια για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους τους», συμπλήρωσε.

Μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου εξέφρασαν ανάμεικτα συναισθήματα μόλις έμαθαν τα νέα. «Οταν αποδίδεται δικαιοσύνη νιώθεις ανακούφιση, όμως φέρνει στην επιφάνεια και τις αναμνήσεις», δήλωσε στη Wall Street Journal η Τζέιν Πολιτσίνο η οποία έχασε το σύζυγό της στους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ εξέφρασε την ελπίδα η ανακοίνωση της δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν να παρηγορήσει όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Η δολοφονία του Μπιν Λάντεν δεν απαλύνει τον πόνο που ένιωσαν οι Νεοϋορκέζοι και οι Αμερικανοί εξαιτίας του, όμως είναι μία σημαντική νίκη για το έθνος μας και ένας φόρος τιμής για τους εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις για το έθνος μας», ανέφερε ο Μπλούμπεργκ σε ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗ Ναυτεμπορική ΑΠΕ ΜΠΕ

Κάντε ένα σχόλιο