Κύριοι Αρχηγοί, κύριε Υπαρχηγέ, κύριε διοικητά της Σχολής, κύριε Πρέσβη, κύριοι συνάδελφοι εκπρόσωποι των κομμάτων, πανοσιολογιότατε, κυρίες και κύριοι, χαίρομαι πάρα πολύ γιατί μου δίνεται και φέτος η ευκαιρία να απονείμω τα πτυχία στους νέους υποψήφιους της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Χαίρομαι ακόμα περισσότερο γιατί είχα την ευκαιρία φέτος να απευθυνθώ στους σπουδαστές αυτής της σειράς στο πλαίσιο της «Ημερίδας για τις Αμυντικές Προμήθειες υπό Συνθήκες Οικονομικής Κρίσης» και την ανάγκη να κάνουμε συνδυασμένες, ορθολογικές κινήσεις που προωθούν ταυτόχρονα και την δημοσιονομική ανασυγκρότηση αλλά και την Εθνική Άμυνα της χώρας, στο πλαίσιο της Πολιτικής Εθνικής Άμυνας.

Αποδίδουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην ΣΕΘΑ όπως και στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ). Έχουμε επιχειρήσει να προσδώσουμε έναν έντονα ακαδημαϊκό χαρακτήρα σε όλες τις παραγωγικές σχολές και πολύ περισσότερο στις μετεκπαιδευτικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς φυσικά να παραβλέπεται ο στρατιωτικός χαρακτήρας. Χαίρομαι γιατί προωθεί την συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και της Ελλάδας και του εξωτερικού. Και χαίρομαι γιατί στην ΣΕΘΑ, ιδίως, επικρατεί ένα ανοιχτό πνεύμα συνολικής, σφαιρικής προσέγγισης των θεμάτων, γιατί πράγματι ο σύγχρονος αξιωματικός είναι ένας επιστήμονας, ένας διανοούμενος, δεν είναι απλά ένας μαχητής και οι αξιώσεις του επιτελικού έργου είναι πάρα πολύ υψηλές.

Είναι τιμητικό για την Σχολή ότι φοιτούν σε αυτή αξιωματικοί από άλλες φίλες, σύμμαχες χώρες. Τους απευθύνω έναν θερμό προσωπικό χαιρετισμό. Το ίδιο φυσικά ισχύει για τους αξιωματικούς από την Κυπριακή Δημοκρατία. Είμαι βέβαιος ότι οι νέοι απόφοιτοι, όπως και οι απόφοιτοι των προηγουμένων σειρών, θα στελεχώσουν με τον καλύτερο τρόπο τα επιτελεία μας ή τα επιτελεία των χωρών τους, ή άλλες υπηρεσίες γιατί έτσι θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το πιο σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουμε, τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος που είναι το ανθρώπινο δυναμικό.

Δεν θέλω να σας κουράσω με πράγματα τα οποία έχετε πολύ πρόσφατα ακούσει και εκ μέρους μου. Εύχομαι πραγματικά υγεία και εύχομαι να δοθεί η ευκαιρία υπηρεσιακά να αποδείξετε στην πράξη της γνώσεις που προσλάβατε και το επίπεδο επιτελικής ικανότητας που έχετε αποκτήσει.

Καλή συνέχεια

Κάντε ένα σχόλιο