Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι το ασφαλέστερο υπουργείο έλεγε ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ διότι για να τραυματιστεί το γόητρο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας πρέπει να γίνει πόλεμος και μάλιστα να υπάρξει ήττα. Άρα λοιπόν ο χώρος αυτός στην παρούσα κατάσταση είναι χώρος ασφαλείας για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η ασφάλεια όμως δεν παρέχει δάφνες σε κανένα αντιθέτως θέτει σε κίνδυνο αυτούς που επιλέγουν την ασφάλεια του χαρακώματος αντί της μάχης. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι όποιος στρατηγός πήγε στη μάχη και γύρισε νικηφόρος τιμήθηκε από το Λαό και απέκτησε ένα μεγάλο προβάδισμα έναντι αυτών που έμειναν στα μετόπισθεν.

Είναι όμως η παρούσα θέση του ΥΕΘΑ κατάλληλα για τον Καθηγητή Ευάγγελο Βενιζέλο; Είναι σημαντική η αδιάκοπη ενασχόλησή του με τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια; Είναι δυνατόν να αναλώνεται ένας πολιτικός αυτού του βεληνεκούς με τα «νέα δόγματα» των Ενόπλων Δυνάμεων που τα έχουμε ακούσει τόσες φορές στο παρελθόν από όλους του Υπουργούς Εθνικής Άμυνας που γνωρίσαμε;

Στον νέο ανασχηματισμό πρέπει να αποχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να αναλάβει πραγματικά ηγετικό ρόλο στην νέα Κυβέρνηση. Ασφαλώς πρέπει να αναλάβει Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης που είναι η πραγματική δεύτερη θέση στην ιεραρχία και η πρώτη στην επετηρίδα του κόμματος. Δεν πρέπει να σκεφθεί ο ΥΕΘΑ τις συνέπειες της εξόδου του από τα χαρακώματα και της ολομέτωπης επίθεσης του στον εχθρό που δεν είναι πλέον προ των πυλών αλλά κινείται και επιχειρεί στους δρόμους και τις συνοικίες.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι ένας σπουδαίος πολιτικός αν και μας απογοήτευσε με την τακτική που ακολούθησε στους διορισμούς στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές. Δεν άκουσε τις φωνές που ήθελαν να τον προστατέψουν από τους διορισμούς αυτούς και σίγουρα παραπλανήθηκε από κακούς συμβούλους οι οποίοι τον αιφνιδίασαν. Όμως αυτό που δεν μπορούμε να του συγχωρήσουμε ποτέ είναι ότι διόρισε τους πάντες στα ΑΣΕΙ (ακόμα και αυτούς που δεν εκλέχθηκαν νόμιμα) εκτός από τον νόμιμα εκλεγμένο καθηγητή που είχε τα περισσότερα προσόντα από όλους τους εκλεγμένους καθηγητές των ΑΣΕΙ και κατήγγειλε τις παρανομίες στους διορισμούς. Η απαράδεκτη στάση που κράτησε αυτός και ορισμένοι ακριβοθώρητοι συνεργάτες του καταγράφεται ήδη σε δικόγραφα αγωγών που δρομολογούνται κατά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που θα του θυμίζουν πάντα ότι όσο πιο ψηλά είναι κάποιος τόσο πιο δύσκολο είναι να ακούσει τις φωνές αυτών που πραγματικά τον εκτιμούν και τον σέβονται και θέλουν να τον προστατέψουν από την πτώση. Ακόμη και οι αξιωματικοί που περιμέναμε να τον συμβουλέψουν ώστε να μην διαπράξει την αδικία αυτή σιώπησαν και μας απογοήτευσαν ώστε να μην δυσαρεστήσουν τον ΥΕΘΑ.

Άρα λοιπόν ο ανασχηματισμός αυτός ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να αποδείξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι μπορεί να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και μια μέρα Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αν νικήσει άλλος πολιτικός τους βάρβαρους δανειστές μας που πολιορκούν την Ελλάδα η έστω αν συνάψει μακροχρόνια ανακωχή μαζί τους τότε αυτός ο νέος στρατηγός θα διαβεί το Ρουβίκωνα του ΠΑΣΟΚ θα κάνει αρχηγική εμφάνιση (μάλλον στο Ζάππειο ως συνήθως!) και δεν θα αφήσει κανένα άλλο να κυριαρχήσει και ιδιαίτερα τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο!

Κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας υπάρχει πάντα καιρός να αποδώσετε Δικαιοσύνη στο ΥΠΕΘΑ πριν αποχωρήσετε και ενταχθείτε στο νέο κυβερνητικό σχήμα προκειμένου να δώσετε τη μεγαλύτερη μάχη της πολιτικής σας καριέρας – η οποία ειλικρινά ευχόμαστε να είναι νικηφόρα για το καλό της Πατρίδας μας.

Κάντε ένα σχόλιο