Ένα διθέσιο Μιράζ 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε και συνετρίβη γύρω στις 13:30 το μεσημέρι ανοιχτά της Σάμου κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Το αεροσκάφος ήταν μαζί με άλλα τρία που εκτελούσαν χαμηλή πτήση στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης.

Το δεύτερο από αυτά είχε χειριστές τον σμηναγό Μιχάλη Κούρτη και τον υποσμηναγό Μιχάλη Μήτσιου, οι οποίοι εγκατέλειψαν το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας τα αλεξίπτωτα τους,  όταν διαπίστωσαν απώλεια ώσης στον κινητήρα μεταξύ Σάμου και Φούρνων.

Τους δύο πιλότους τελικά περισυνέλξε ταχύπλοο σκάφος των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, που έκανε άσκηση στην περιοχή Μαραθόκαμπου.

Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρει ότι

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 και ώρα 13:24, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής χαμηλής ναυτιλίας τετράδας αεροσκαφών Mirage 2000 της 114ΠΜ/332Μ και ενώ βρισκόταν μεταξύ νήσου Σάμου και Φούρνων, στο Νο 2 αεροσκάφος του σχηματισμού με κυβερνήτη τον Σμηναγό (Ι) Μιχαήλ Κούρτη και συγκυβερνήτη τον Υποσμηναγό (Ι) Μιχαήλ Μήτσιου εκτελέσθηκε εγκατάλειψη μετά από απώλεια ώσης στον κινητήρα του.

Οι δύο Ιπτάμενοι περισυνελλέγησαν από παραπλέον σκάφος του Στρατού ξηράς και είναι καλά στην υγεία τους.

Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή η οποία θα διεξάγει την διερεύνηση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

ΠΗΓΗ ΝΕΑ , ΓΕΣ

Κάντε ένα σχόλιο