Γραφικές και επικίνδυνες μέθοδοι ακολουθήθηκαν στην μεταφορά των πυραύλων S300 στην Ελλάδα σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα.

YouTube Preview Image

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.defencenet.gr ο πρώην Γενικός Διευθυντής της ΓΔΕ, Γιάννης Σμπώκος στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που παρέπεμψε τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Α.Τσοχατζόπουλο στο Δικαστικό Συμβούλιο δήλωσε τα εξής για τους πυραύλους S-300.

«Η χώρα είχε το μεγάλο πρόβλημα των S300 της Κύπρου –τεράστιο θέμα- από το οποίο θα μπορούσαμε να διασυρθούμε ως κράτος. Ο Υπουργός (σ.σ. Α.Τσοχατζόπουλος) μου ανέθεσε να μεταφέρω τους S300 στην Ελλάδα. Εγώ του είπα «Κύριε Υπουργέ, εγώ να αναλάβω αυτή τη διαδικασία, που τους περιμένουν οι Τούρκοι στα Δαρδανέλια να τους βομβαρδίσουν; Πάρτε έναν επιχειρησιακό».

Μου είπε: «Όχι, θα αναλάβεις αυτό το θέμα και δεν θέλω να ενημερωθεί και κανείς».

Το σκέφτηκα, λοιπόν, και ανέλαβα αυτή την αποστολή. Φέραμε τους S-300 μέσω Γιβραλτάρ, καμουφλαρισμένους σε εμπορικά πλοία, με μία διαδικασία που ήξερα εγώ και ένας Ρώσος. Λυπάμαι που θα αποκαλύψω σήμερα ότι ούτε ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου τότε, που είχε υπογράψει τη συμφωνία να μεταφερθούν και να τους πάρει η Ελλάδα, δεν είχε το παράρτημα που έλεγε πότε και πού.

Το ήξερα εγώ και ο Υπουργός, για να μη διαρρεύσει. Φαντάζεστε σ’ αυτή την υπόθεση να πήγαινε κάτι στραβά και αυτά τα συστήματα να μην έρχονταν στην Κρήτη; Εγώ είμαι περήφανος που είναι τώρα εκεί και ελπίζω κάποτε να γίνουν επιχειρησιακά για την άμυνα της πατρίδας μας στον ενιαίο αμυντικό χώρο».

Αν αληθεύουν οι δηλώσεις αυτές τότε αποδεικνύεται συνεχώς ότι η ανικανότητα συναγωνίζεται τη βλακεία σε κρίσιμα εθνικά θέματα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Που είναι η δήθεν υποστήριξη των Ρώσων στην μεταφορά τους; Θυμάστε ότι τα Ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Ρωσία θα θεωρούσε αιτία πολέμου κάθε εμπόδιο της Τουρκίας στη μεταφορά τους στην Ελλάδα; Όμως κανείς δε μιλά διότι θα χαρακτηριστεί προδότης, ανθέλληνας και ρουφιάνος. Κανείς μέχρι να διαπιστώσει ο Ελληνικός Λαός την ακαταλληλότητα ορισμένων συνεργατών των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και μερικές φορές την ανικανότητα των ίδιων των Υπουργών.

Κάντε ένα σχόλιο