Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια περιοχή των φυλών στο Πακιστάν, στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, από επίθεση με πυραύλους που εξαπέλυσαν αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια επίθεση στο Νότιο Ουαζιριστάν μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο από μια εβδομάδα.

Όπως ανέφερε στέλεχος των εγχώριων υπηρεσιών πληροφοριών, «οι πύραυλοι έπληξαν ένα κτήριο των μαχητών στα βουνά κοντά στην Ουάνα». Αλλος αξιωματούχος είπε ότι οι νεκροί είναι όλοι «ταλιμπάν από το Πουντζάμπ», τη μεγαλύτερη επαρχία του Πακιστάν.

Μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, οι πακιστανοί ταλιμπάν, που θεωρούνται σύμμαχοι της αλ Κάιντα, έχουν εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Από παρόμοιο πλήγμα στην ίδια περιοχή στις 2 Ιουνίου, αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκε το στέλεχος της αλ Κάιντα, Ίλιας Κασμίρι. Ο Κασμίρι είχε χαρακτηριστεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «παγκόσμιος τρομοκράτης» και φερόταν να συνδέεται με την επίθεση στο Μουμπάι της Ινδίας το 2008, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 166 ανθρώπους.

Τα ΜΜΕ στο Πακιστάν είχαν υποθέσει ότι ήταν ο εγκέφαλος πίσω από μια επίθεση σε βάση του πολεμικού ναυτικού στο Καράτσι τον Μάιο η οποία έφερε σε δύσκολη θέση την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters , Ναυτεμπορική

Κάντε ένα σχόλιο