Όσοι γνωρίζουν τι σημαίνει ο Πατριωτικός Νόμος στις ΗΠΑ τρέμουν στην απόδοση πατριωτικής χροιάς στο νέο νόμο που αφορά την εφαρμογή του μνημονίου. Ο Πατριωτικός Νόμος (Patriotic Act) στις ΗΠΑ αφαίρεσε βασικές ελευθερίες των πολιτών προκειμένου δήθεν να τους δώσει ασφάλεια και να αποτρέψει εξωτερικούς κινδύνους κυρίως τρομοκρατίας. Στην περίπτωση μας αναμένεται να ντυθεί με πατριωτικό μανδύα κάθε νόμος που αφορά την εφαρμογή των όρων του μνημονίου. Κάθε άτομο που δεν θα ακολουθεί τον «πατριωτικό νόμο» θα θεωρείται ανθέλληνας και υπεύθυνος για την αποτυχία του νόμου αυτού. Κάθε μερική κατάρρευση συνιστωσών της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας θα αποδίδεται σε αυτούς που αμφισβήτησαν τους πατριωτικούς όρους του μνημονίου.

Κάθε Έλληνας που θα αντιδρά και θα αποκαλύπτει τη διαφθορά της Ελληνικής πολιτικής που στηρίζει το μνημόνιο θα θεωρείται ότι προσπαθεί να υποσκάψει τους διαπραγματευτές του μνημονίου που πασχίζουν για την Πατρίδα. Αναμένεται να ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισσών όσον αφορά τους υπευθύνους για την οικονομική μας εξαθλίωση που θα εξοντώσει μαζί με τους υπευθύνους και κάθε άλλο άτομο που αποτελεί κίνδυνο για αυτούς που θα ελέγχουν τον πατριωτικό νόμο.

Τεράστιος κίνδυνος δημιουργείται με τη διαφαινόμενη δημιουργία υπερπατριωτών διαχειριστών της οικονομικής κρίσης που θα προσπαθήσουν να αγιοποιηθούν διαχειριζόμενοι επικοινωνιακά το τεράστιο οικονομικό χρέος μας. Αυτό το κόμμα που θα επιλέξουν οι Δανειστές μας να χρήσουν άξιο διαχειριστή του χρέους μας επιτρέποντας του μερικές κίβδηλες αλλά ισχυρά επικοινωνιακές ελαφρύνσεις θα αποτελέσει και έναν ψευτοάγιο της οικονομίας που θα αποτελεί το «βέλτιστο ως το μη χείρον».

Αναμένεται να υπάρξουν ψευτοπαλληκαριές και λεονταρισμοί των εκάστοτε διαχειριστών του χρέους μας ενώπιον των δανειστών μας οι οποίες θα αποδεικνύουν τον πατριωτισμό τους αλλά δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. Με την μέθοδο αυτή όμως θα σώζονται τα προσχήματα και θα μπορούν να επιστρέφουν στη χώρα τους κάθε φορά με το μέτωπο ψηλά.

Οι μαύρες ημέρες που θα ακολουθήσουν στην Ελληνική οικονομία απαιτούν συσπείρωση όλων όχι γύρω από πολιτικά κόμματα αλλά γύρω από την κοινή λογική που επιβάλλει απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις δραστηριότητες της εκάστοτε Κυβέρνησης και άμεση εμπλοκή της Δικαιοσύνης που έχει παραλύσει από τους πολιτικούς μηχανισμούς που την ελέγχουν (και σε μεγάλο βαθμό τη στελέχωσαν με τα κατάλληλα άτομα).

Προσοχή, να μην επιτραπεί σε ένα μόνο κόμμα να διαχειριστεί την παρούσα οικονομική συμφορά της Ελλάδας, διότι «ευδιαφθορότεροι οι ολίγοι των πολλών» κατά τους Αρχαίους Έλληνες και «μη βάζετε όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι» κατά τους Νεοέλληνες.

Κάντε ένα σχόλιο