Μέχρι τώρα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποτελούσε το πολιτικό ταμπούρι του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου όπου τα τεκταινόμενα σε θέματα οικονομικής πολιτικής δεν επέτρεπαν διαμαρτυρίες, συγκρούσεις και εξεγέρσεις των στρατιωτικών για προφανείς λόγους. Το πολιτικό προσωπικό στο ΥΠΕΘΑ είναι ανίσχυρο να αντιδράσει αφού ελέγχεται από τα Διευθυντικά Στελέχη που είναι ασφαλώς οι στρατιωτικοί και κατά συνέπεια κάθε προσπάθεια αντίδρασης έσβηνε πριν ξεκινήσει.  Έτσι δεν είδαμε απεργίες, δημόσιες καταγγελίες  καταλήψεις και άλλες εκδηλώσεις που αμαυρώνουν το κύρος ενός πολιτικού παρά την εξαθλίωση των πιο κακοπληρωμένων υπαλλήλων του Δημοσίου.

Η θέση όμως που του ανατέθηκε βρίσκεται υπό μία Δαμόκλειο Σπάθη αφού πλέον καλείται να αναλάβει όλη την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης του Χρέους της Ελλάδας. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε την τοποθέτηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλόυ στον προθάλαμο της ηγεσίας του κόμματος υπό τον όρο να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά». Θεωρούμε ότι η παραχώρηση της θέσης αυτής δεν συνοδεύθηκε από την ευχή των αντιπάλων του κ. Βενιζέλου για επιτυχία αλλά συνοδεύθηκε από την κατάρα να αποτελέσει τον υπουργό της οικονομικής κατάρρευσης αν τελικά δεν μπορέσουμε να αποφύγουμε το μοιραίο.

Η Αντιπολίτευση «τρίβει τα χέρια» της διότι το καλύτερο χαρτί του ΠΑΣΟΚ παίχτηκε ήδη και αν αποτύχει τότε δεν υπάρχει κανένα άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που να έχει συγκεντρώσει επικοινωνιακή δύναμη ώστε να κατέβει στις επερχόμενες εκλογές με επιτυχία.

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να συγχαρούμε τον κ. Βενιζέλο η να τον συλλυπηθούμε για τη νέα του θέση.  Πάντως του ευχόμαστε αυτή τη φορά να πετύχει για το καλό της Πατρίδας μας – διότι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μας απογοήτευσε και αυτός και ορισμένοι σύμβουλοι του! Και ας λένε ότι θέλουν αυτοί που ωφελήθηκαν από την παρουσία του στο ΥΠΕΘΑ.

Ο νέος ΥΕΘΑ κ. Πάνος Μπεγλίτης πρέπει να διορθώσει άμεσα τα τεράστια σφάλματα που έγιναν επί υπουργίας του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΥΠΕΘΑ και το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων θα είναι εδώ να τους τα θυμίζει καθημερινά μέχρι τελικής λύσης.

Κάντε ένα σχόλιο