Σύμφωνα με το ν. 3865/2010 αναγνωρίζεται πλασματικός χρόνος συντάξιμης υπηρεσίας για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους για κάθε παιδί μέχρι το τρίτο όπως ορίζεται στην προσθήκη που έγινε στο τέλος του άρθρου 11 του π-δ. 169/2007. Το άρθρο 11 όμως του π-δ. 169/2007 αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στους πολιτικούς υπαλλήλους, καθώς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυρoσβεστικού Σώματος, είχαν διαφορετικό συνταξιοδοτικό πλαίσιο. Στον ν. 3865/2010 αναφέρεται ρητά ότι αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος ο ελάχιστος χρόνος σπουδών και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυρoσβεστικού Σώματος όπως ισχύει και για τους πολιτικούς υπαλλήλους. Δεν υπάρχει όμως αντίστοιχη ρητή πρόβλεψη και για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου για κάθε παιδί των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυρoσβεστικού Σώματος παρά το γεγονός ότι και γι αυτούς διαψεύδονται με το νόμο αυτό συνταξιοδοτικές προσδοκίες.

Αυτά δηλώνουν στη ΒτΕ οι Βουλευτές κ. Γιάννης Δημαράς, κ. Βασίλης Οικονόμου και ρωτάνε το ΥΕΘΑ

1. Για ποιους λόγους εξαιρούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυρoσβεστικού Σώματος από την ευνοϊκή διάταξη που ισχύει για όλους όσους εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση στο ελληνικό δημόσιο;

2. Προτίθεστε να προβείτε άμεσα σε σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να συμπεριλάβετε και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυρoσβεστικού Σώματος στην ευνοϊκή ρύθμιση της αναγνώρισης πλασματικού χρόνου για τα παιδιά αποκαθιστώντας έτσι την άδικη αυτή διάκριση που έγινε σε βάρος της κοινωνικής αυτής ομάδας;

Σε απάντησή τους το ΥΠΕΘΑ δηλώνει τα εξής

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου, με θέμα «Αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης για κάθε παιδί και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος», σας γνωρίζω ότι τα σχετικά άρθρα του νόμου 3865/2010 συζητήθηκαν διεξοδικά στο πλαίσιο της διαδικασίας ψήφισής του τον Ιούλιο του 2010 στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η ρύθμιση θεμάτων συνταξιοδοτικού περιεχομένου ανήκει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73 του Συντάγματος, στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών, προς το οποίο κοινοποιείται αντίγραφο της Ερώτησης.

Κάντε ένα σχόλιο