Μια παράξενη ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου δημιουργεί εντυπώσεις ασυνέπειας από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα Νατοϊκών Στρατηγείων. Τι εννοεί ο Βενιζέλος, ότι άλλα έλεγαν ο Τζίμας και ο Σαμαράς σε προηγούμενες επιστολές τους και άλλα λένε τώρα για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ; Γιατί δεν μιλάει ξεκάθαρα ο ΥΕΘΑ ώστε να αξιολογηθούν όλοι σχετικά με τις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν σε θέματα ΝΑΤΟ στην περιοχή μας;
Ειδικότερα, μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την κοινή δήλωση του υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ κ. Μ. Τζίμα και των αναπληρωτών υπευθύνων κ.κ. Αλ. Δερμεντζόγλου και Στ. Γκίκα, από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανακοινώνονται τα εξής: «Αντί απάντησης στην ανακοίνωση του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παρακαλεί τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, εάν το επιθυμεί, να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του υπεύθυνου Εθνικής Άμυνας της ΝΔ προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, καθώς και την απαντητική επιστολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τον Πρόεδρο της ΝΔ και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το ζήτημα της Δομής Διοίκησης του ΝΑΤΟ.

Κατά τα λοιπά, στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, που συγκαλείται μετά από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, θα παρουσιαστούν όλα τα δεδομένα αναλυτικά, ώστε ο καθένας να βγάλει τα ιστορικά του συμπεράσματα».

Κάντε ένα σχόλιο