Ένα παλιό πονηρό κόλπο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (και σε άλλα υπουργεία με υφυπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς) είναι η ανάθεση αρμοδιοτήτων. Προκειμένου να μην αναλάβουν υποθέσεις που χρονίζουν και απαιτούν πολιτική ευθύνη δεν ορίζονται έγκαιρα οι αρμοδιότητες του ΥΦΕΘΑ, του ΑΝΥΕΘΑ και του ΥΕΘΑ ώστε να παραπέμπει ο ένας στον άλλο κάθε ενδιαφερόμενο. Ο «Τσάρος της Οικονομίας» (ένας γελοίος τίτλος που επινόησαν τα ΜΜΕ αλλά αποδίδει σωστά διάφορες πτυχές του) όταν ήταν ΥΕΘΑ δεν άφηνε τίποτα να περάσει χωρίς να το ελέγξουν οι σύμβουλοι του και επειδή αυτοί ήταν άνθρωποι με άσχετο επαγγελματικό παρελθόν (πχ στρατολόγοι) και ανθρώπινες αδυναμίες υπήρχαν υποθέσεις που χρόνιζαν και αδικούνταν Έλληνες πολίτες.

Σε πρόσφατη επικοινωνία μας ακούσαμε με φρίκη διευθυντικό στέλεχος του ΥΠΕΘΑ να μας λέει ότι «δεν έχουν ανατεθεί ακόμη αρμοδιότητες» προκειμένου να ληφθεί κάποια απόφαση για ένα θέμα που χρονίζει στο ΥΠΕΘΑ και θα προκαλέσει αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ από τους υπευθύνους.  Αυτή η δικαιολογία δεν αρμόζει στην ηγεσία του Πάνου Μπεγλίτη και σίγουρα δεν μπορεί να προέρχεται από αυτόν. Habebum Papam στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Υπάρχει πλέον Υπουργός Εθνικής Άμυνας με ήθος και πολιτικό εκτόπισμα που δεν είναι ο κολαούζος του Βενιζέλου ούτε δεσμεύεται από τα λάθη του προκατόχου του τα οποία πρέπει να διορθώσει. Να αναλάβει ο νέος ΥΕΘΑ άμεσα όλες τις αρμοδιότητες μέχρι να αποφασίσει ποιες θα εκχωρήσει στον ΥΦΕΘΑ κ. Κώστα Σπηλιόπουλο (εκτός και αν ο «Τσάρος» τα έχει ήδη αποφασίσει όλα).

Ο κ. Πάνος Μπεγλίτης πρέπει άμεσα να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις παρανομίες στο ΥΠΕΘΑ που το Κέντρο Ελέγχου Όπλων κατήγγειλε (η θα καταγγείλει στο μέλλον)  αφού αυτός είναι πλέον αρμόδιος για την τήρηση της νομιμότητας στο ΥΠΕΘΑ. Όλοι εμείς του έχουμε σήμερα απεριόριστη εμπιστοσύνη. Περιμένουμε!

Κάντε ένα σχόλιο