Σε στενή επαφή με την κυρία Στέλλα Κυριακίδου Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Υγείας της Βουλής βρίσκεται ο Διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Όπλων παράλληλα με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου κ. Χρίστο Πατσαλίδη. Η κ. Στέλλα Κυριακίδου από την πρώτη κιόλιας στιγμή ζήτησε την εμπλοκή του ΕΚΕΟ ως ανεξάρτητου επιστημονικού οργανισμού στην αξιολόγηση των αιτίων και των επιπτώσεων της έκρηξης στη ναυτική βάση της Κύπρου όπως και ο κ Χρίστος Πατσαλίδης.

Σε σημερινή τους συνομιλία ο Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος ενημέρωσε την κ. Στέλλα Κυριακίδου για τις απόψεις του ΕΚΕΟ και τόνισε ότι το ίδρυμα ερευνών έρχεται στην Κύπρο χωρίς καμία αμοιβή με πρόθεση να εντοπίσει και δώσει στη δημοσιότητα ανεξάρτητη έκθεση για το κολοσσιαίο αυτό δυστύχημα. Ο Διευθυντής του ΕΚΕΟ ζήτησε από την Αντιπρόεδρο της επιτροπής υγείας να γίνει έλεγχος στατικότητας όλων των κτιρίων που έχουν υποστεί φθορές από το ωστικό κύμα της έκρηξης ώστε να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης των εγκαταστάσεων που έχουν δεχθεί τις επιπτώσεις του ωστικού κύματος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισέλθει κάποιος στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρισμού δίπλα στο σημείο μηδέν πριν αξιολογηθεί η στατικότητα του κτιρίου από υπεύθυνους μηχανικούς, τόνισε ο Διευθυντής του ιδρύματος.

Παράλληλα το ΕΚΕΟ ζητάει να μην μετακινηθούν από την περιοχή του σημείου μηδέν και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου τα πάσης φύσεως οχήματα που έχουν υποστεί βλάβες (εκτός από αυτά που εμποδίζουν την κυκλοφορία) διότι θα δώσουν στοιχεία για το είδος της έκρηξης.

Κάντε ένα σχόλιο