Όσοι υπηρέτησαν τη θητεία τους σε ένα από τρία όπλα έχουν την ίδια άποψη, δηλαδή υπήρξε για όλους μια στιγμή κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στην οποία κινδύνευσαν πολύ. Είναι κοινό μυστικό ότι στις διάφορες στρατιωτικές μονάδες δεν τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας για πολλούς και διάφορους λόγους.
YouTube Preview Image
Έλλειψη εκπαίδευσης, πλημμελή μέτρα ασφαλείας, παρωχημένα συστήματα, έλλειψη απαραιτήτων κονδυλίων, αδιαφορία. Η αυστηρή πειθαρχία που υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις συχνά εμποδίζει την δημοσίευση των ατυχημάτων αυτών και έτσι το πρόβλημα διαιωνίζεται. Το πρόσφατο δυστύχημα με την έκρηξη εκατοντάδων τόνων νιτρογλυκερίνης στην Κύπρο απέδειξε ότι είναι θέμα χρόνου η πρόκληση θανατηφόρου ατυχήματος σε κάθε μονάδα. Το νομικό επιτελείο του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων συλλέγει πληροφορίες για τις βλάβες που έχουν υποστεί στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τον απλό Στρατιώτη, Ναύτη, Σμηνίτη μέχρι τους Στρατηγούς, Ναυάρχους και Πτεράρχους. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος βελτίωσης των Ενόπλων μας Δυνάμεων παρά τα ένδικα μέσα. Κάθε ένας που θεωρεί ότι έχει υποστεί βλάβη η κινδύνευσε εξ’ αιτίας της υπηρεσίας και των συνθηκών στις οποίες βρέθηκε μπορεί να διεκδικήσει αποζημιώσεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Κάθε ένας που αδικήθηκε στις κρίσεις γεγονός που του προκάλεσε ηθική βλάβη μπορεί να διεκδικήσει αποζημιώσεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Τις νομικές αυτές υποθέσεις τις αναλαμβάνει το νομικό και επιστημονικό επιτελείο του Κέντρου Ελέγχου Όπλων. Tο ΕΚΕΟ μπορεί να τους αξιολογήσει τους σοβαρούς αυτούς κινδύνους και να διεκδικήσει τις νόμιμες αποζημιώσεις για κάθε είδους σωματική, ηθική, ψυχολογική βλάβη που έχει υποστεί κάθε άτομο που υπηρέτησε στις Ένοπλες Δυνάμεις ανεξαρτήτου βαθμού.
Ενημερώνουμε λοιπόν όλα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και κάθε Έλληνα πολίτη ότι καμία αυθαιρεσία και πλημμέλεια δεν θα πρέπει να γίνεται πλέον δεκτή στην ασφάλεια τους. Το Κοινωφελές Κέντρο Ερευνών «Αθηνά» θα σταθεί αρωγός τους απέναντι σε κάθε φορέα που τους θεωρεί «αυτιστικούς», «αντιπαραγωγικούς» και αναλώσιμους.

Κάντε ένα σχόλιο