Καθημερινά παίρνουμε μηνύματα πολιτών και ιδιαίτερα επιχειρηματιών της Κύπρου που μας καταγγέλλουν τις τεράστιες βλάβες της επιχείρησής τους λόγω της έκρηξης. Επισημαίνουμε και πάλι ότι στα στρατιωτικά ατυχήματα όσοι βλάπτονται δικαιούνται αποζημίωσης. Οι πρώτες ημέρες είναι κρίσιμες στη συλλογή στοιχείων προκειμένου να αποδείξουν τα άτομα αυτά ότι έχουν υποστεί βλάβη. Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων εκ του καταστατικού του δεν αρκείται σε μια απλή δημόσια συζήτηση για τα αίτια και τις επιπτώσεις αφού αυτά τα κάνουν και ορισμένοι καλοί δημοσιογράφοι. Το καταστατικό του ιδρύματος προβλέπει τη συνεργασία μας με τους πολίτες που έχουν υποστεί βλάβη ώστε να αποζημιωθούν και να υπάρξει ουσιαστική τιμωρία των υπευθύνων. Δεν έχει καμία αξία η δημόσια παρέμβασή μας αν δεν συνοδευτεί από κάποιο ουσιαστικό κέρδος για τους πολίτες και την κοινωνία. Το ΕΚΕΟ χωρίς να έχει λάβει απολύτως καμία αμοιβή αναλύσει καθημερινά τα επιστημονικά δεδομένα του στρατιωτικού αυτού δυστυχήματος στα πλαίσια του καταστατικού του. Ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί τους σκοπούς μας αφού δεν διάβασαν το καταστατικό μας στην ιστοσελίδα μας (διαβάστε το εδώ). Παραθέτουμε λοιπόν ορισμένους από τους σκοπούς μας για να αντιληφθούν όλοι ότι οι Κύπριοι Πολίτες έχουν ένα μοναδικό νομικό-επιστημονικό σύμμαχο.

Ακολουθεί απόσπασμα από το καταστατικό του κοινωφελούς ερευνητικού μας κέντρου

Σκοποί της «Αθηνάς»

Α) Η επιστημονική έρευνα, μελέτη εκτίμηση, πρόληψη και αποκατάσταση των επιπτώσεων στην ΥΓΕΙΑ, στο ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και στην ΕΠΙΣΤΗΜΗ (και γενικά στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ και την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ), των συμβατικών όπλων, των όπλων μαζικής καταστροφής και πάσης φύσεως πολεμικών, τρομοκρατικών και γενικά οπλικών δραστηριοτήτων καθώς και η ενημέρωση-επιμόρφωση της κοινής γνώμης για τις επιπτώσεις αυτές.

Β) Η εντατική προσπάθεια για την παγκόσμια και πλήρη κατάργηση των όπλων μαζικής καταστροφής, τη διεθνή ύφεση-ειρήνη και τον αφοπλισμό.

Γ) Η παροχή πάσης φύσεως βοήθειας και υποστήριξης θυμάτων πολεμικών, οπλικών και στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Δ) Η μελέτη και η πρόληψη των επιπτώσεων των πάσης φύσεως όπλων και οπλικών δραστηριοτήτων στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Ε) Η προστασία και υποστήριξη των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, του ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (και γενικά της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ), από τις επιπτώσεις των πάσης φύσεως όπλων και οπλικών δραστηριοτήτων συμπεριλαμβανομένων και των ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΔΑΠΑΝΩΝ και ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΣΤ) Η επιστημονική μελέτη-επίβλεψη και ο επιστημονικός έλεγχος των ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΔΑΠΑΝΩΝ και ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ προκειμένου να διασφαλιστεί η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ του ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (και γενικά της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ)

Z) Η ανάπτυξη τεχνολογικών υποδομών και δραστηριοτήτων σε θέματα Ελέγχου Όπλων και την παροχή σχετικών επιστημονικών, τεχνολογικών και τεχνικών υπηρεσιών προς τρίτους (αναλύσεων, μετρήσεων, δοκιμών, πληροφόρησης, συμβουλών, προστασίας της ιδιοκτησίας και άλλες)

Ειδικότερα στους κοινωφελείς σκοπούς περιλαμβάνονται ακόμη

  • Η συγκέντρωση και αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού και τροφίμων στους πολεμόπληκτους λαούς.
  • Η επιστημονική υποστήριξη θυμάτων πολεμικών η οπλικών δραστηριοτήτων συμπεριλαμβανομένου και του στρατιωτικού προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
  • Η διεκδίκηση αποζημιώσεων προς όφελος των πάσης φύσεως θυμάτων χρήσης και διαχείρισης όπλων από τους χρήστες και διαχειριστές των όπλων αυτών.

Κάντε ένα σχόλιο