Στις 29 Αυγούστου 2011,  λόγω των αναρτήσεων του Κέντρου Ελέγχου Όπλων που αφορούν τις στρατιωτικές σχολές, η ιστοσελίδα του ιδρύματος έφτασε τους 4091 ημερήσιους επισκέπτες εκ των οποίων οι 3687 ήταν απολύτως διαφορετικοί μεταξύ τους και οι οποίοι διάβασαν συνολικά 9873 σελίδες. Η επισκεψιμότητα αυτή αποτελεί νέο ρεκόρ της ιστοσελίδας του κοινωφελούς ερευνητικού ιδρύματος ΕΚΕΟ και οφείλεται στο γεγονός της συνεχούς βελτίωσης του λογισμικού της. Φυσικά οι 550 περίπου μοναδικοί ημερήσιοι επισκέπτες του καναλιού του ΕΚΕΟ στο Youtube  (www.ArmsControl.tv) ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τους διαδικτυακούς επισκέπτες του ιδρύματος. Ένας έλεγχος στο διαδίκτυο θα δείξει ότι οι αναδημοσιεύσεις των άρθρων μας από άλλα ιστολόγια αυξάνουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των αναγνωστών μας (ενισχύοντας έτσι το δημόσιο έλεγχο που εξασκεί το ΕΚΕΟ σε θέματα που το αφορούν).

Λόγω των νέων τεχνολογιών που εφαρμόζουμε η αρχιτεκτονική ιστοσελίδα του ΕΚΕΟ αξιολογείται από τις διεθνείς μηχανές ως καλύτερη από αυτές του Defencenet.gr, του Onalert.gr καθώς και κάθε άλλη σελίδας αμυντικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι οι αναρτήσεις του ΕΚΕΟ να εμφανίζονται ταχύτερα και να είναι κορυφαίες στις αναζητήσεις της Google και έτσι να αυξάνεται η ικανοποίηση του επισκέπτη που δεν εξαντλεί την υπομονή του περιμένοντας να «κατέβει» η ιστοσελίδα. Ως ιστοσελίδα ερευνητικού ιδρύματος μπορεί με ασφάλεια να διατυπωθεί ότι έχει τους περισσότερους ημερήσιους επισκέπτες από όλα τα ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας (με μέγιστη αυτή που καταγράφηκε στις 29 Αυγούστου 2011).

Η διεθνής μηχανή αξιολόγησης GTmetrix (εφαρμόζοντας δύο κορυφαία ανεξάρτητα διαγνωστικά τεστ, i.e. Yslow, Page Speed) δίνει σαφές προβάδισμα στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΟ σε όλα τα επίπεδα αρχιτεκτονικής όταν συγκρίνεται με τις ιστοσελίδες του Onalert.gr και του Defencenet.gr. Φυσικά λόγω της δημοσιογραφικής φύσης των δύο αυτών ιστολογίων αναμένεται ότι θα έχουν σαφώς περισσότερους επισκέπτες από την ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου Όπλων (το ΕΚΕΟ αναρτά λιγότερα από δέκα άρθρα την ημέρα). Όμως για καθαρά επιστημονικούς λόγους δημοσιεύουμε την παρούσα αξιολόγηση η οποία ίσως φανεί χρήσιμη και στα δύο αυτά έγκριτα ιστολόγια και στους καλούς δημοσιογράφους αναλυτές που τη στελεχώνουν (αφού δεν τίθεται θέμα ανταγωνιστικότητας ενός μη κερδοσκοπικού ερευνητικού ιδρύματος με δημοσιογραφικά ιστολόγια).

Στη βελτίωση της ιστοσελίδας μας συνέβαλε σημαντικά το επιτελείο της Forthnet και ιδιαίτερα ένα εξαιρετικό της στέλεχος ο κ. Αντώνης Καραμηνάς καθώς και ο Μηχανικός συστημάτων Linux κ. Μιχάλης Τσιρογιάννης τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Ασφαλώς θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον Διευθυντή της Forthnet κ. Σπύρο Καβαθά για το ενδιαφέρον που έδειξε στη βελτίωση της ιστοσελίδας του κοινωφελούς ερευνητικού ιδρύματος Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων.

Κάντε ένα σχόλιο