Δεκάδες χιλιάδες σελίδες στοιχείων, πλήθος «ειδικών» και πρακτικά επιτροπών που αμφισβητούνται συνθέτουν το τοπίο στην Κύπρο. Η τεράστια έκρηξη στο Μαρί συνοδεύεται από ένα ομιχλώδες τοπίο που προκαλεί καχυποψία στους Κύπριους. Αλλοδαπές και ημεδαπές επιτροπές αναλύουν την έκρηξη με προφανείς διαπιστώσεις ενώ όλα τα τεχνικά ερωτήματα που έχει ανοίξει το Κέντρο Ελέγχου Όπλων δεν έχουν απαντηθεί. Δυστυχώς η Ελλάδα παραμένει αδρανής αν και είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση όλων των αξιωματικών που ενεπλάκησαν (και ακόμη εμπλέκονται) στη διαχείριση της μεγαλύτερης εκρηκτικής διάταξης στην ιστορία της Ευρώπης. Παραιτήσεις στρατηγών, αποπομπές και απειλές ποινικών διώξεων χωρίς κανένα όφελος για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η αναφορά του Καθηγητή Θεοδώρου Λιόλιου προς τον Διοικητή της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (1998) Υπτγο Ευάγγελο Φλωράκη (βλ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΠΛΩΝ) αποδείκνυε ότι η Ελλάδα δεν έχει ουσιαστική επιστημονική υποδομή εκπαίδευσης των Ελλήνων Αξιωματικών στα ειδικά όπλα. Ακόμη και σήμερα οι στρατιωτικές σχολές χρησιμοποιούν απηρχαιωμένα στρατιωτικά εγχειρίδια του ΝΑΤΟ περασμένων δεκαετιών που περιέχουν εικονικά δεδομένα (για λόγους ασφαλείας) που δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις για τις πραγματικές επιπτώσεις των εκρήξεων μεγάλης ισχύος. Μια τέτοια έκρηξη συγκλόνισε την Κύπρο και όμως ακόμη και σήμερα κανείς δεν ενδιαφέρεται στην Ελλάδα, μέχρι να ξανασυμβεί μια άλλη τέτοια καταστροφή.

Ακόμη και σήμερα αναθέτουμε σε άτομα χωρίς καμία σχετική επιστημονική εμπειρία να διδάσκουν αντικείμενα ειδικών όπλων στους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Αδιαφορία, Άγνοια, Γραφειοκρατία και Έλλειψη Οράματος χαρακτηρίζουν την παρούσα κατάσταση. Δεν βάζουμε μυαλό στην Ελλάδα, Κρίμα…

Κάντε ένα σχόλιο