Πέρασαν δύο μήνες από τον ανασχηματισμό και ακόμη δεν έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός αρμοδιότητες στον ΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ που διορίσθηκαν στις 20 Ιουνίου 2011 ενώ μόλις πρόσφατα ανάθεσε αρμοδιότητες στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ιωάννη Κουτσούκο για να ακολουθήσει η ανάθεση αρμοδιοτήτων των Υφυπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη .

Μάθαμε για πρώτη φορά από υπηρεσίες και παράγοντες του ΥΠΕΘΑ ότι τόσο ο κ. Πάνος Μπεγλίτης όσο και ο κύριος Κώστας Σπηλιόπουλος δεν μπορούν να υπογράψουν βασικές υπουργικές αποφάσεις διότι δεν έχουν…αρμοδιότητες. Η καλύτερη δικαιολογία για να μην αναλάβουν ευθύνες υπουργοί και υφυπουργοί είναι να μην έχουν ανάθεση αρμοδιοτήτων από τον Πρωθυπουργό. Έχουμε έτοιμες υπουργικές αποφάσεις που δεν υπέγραψε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παρά την υπογραφή του σχετικού προσχεδίου από τον κ. Πάνο Μπεγλίτη. Μόλις επιτέλους αναλάβει αρμοδιότητες ο νέος ΥΕΘΑ θα αναρτήσουμε τα προσχέδια αυτά είτε για να αποδείξουμε ότι ο κ. Πάνος Μπεγλίτης τιμάει την υπογραφή του και είναι αυτοδύναμος πολιτικός είτε για να αποδείξουμε ότι ο κ. Βενιζέλος ελέγχει ακόμη το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η άποψη του κ. Πάνου Μπεγλίτη δεν έχει καμία σημασία. Βέβαια μέχρι σήμερα υπάρχει η πρωτάκουστη δικαιολογία των υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν υπογράφει επειδή δεν έχει ανάθεση αρμοδιοτήτων και έτσι δεν μπορεί να υπογράψει τις αποφάσεις που είχε προσυπογράψει πριν την διαδοχή.
Αν αυτό δεν ισχύει θα του δώσουμε από το Κέντρο Ελέγχου Όπλων τα ονόματα των Διευθυντών και των παραγόντων του ΥΠΕΘΑ που το ισχυρίζονται και τον δυσφημούν. Αν αυτό ισχύει τότε αυτό είναι το πρώτο θέμα που πρέπει να ρωτήσει η Αντιπολίτευση τον κ. Πάνο Μπεγλίτη μόλις ανοίξει και πάλι η Βουλή.

Θέλουμε τον ΥΕΘΑ δυνατό και ανεξάρτητο και ακόμη δεν το έχουμε διαπιστώσει στην περίπτωση του κ. Πάνου Μπεγλίτη ο οποίος δεν έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα το πραγματικό του πολιτικό εκτόπισμα στο ΥΠΕΘΑ.

Ένα σχόλιο στο “Πάνος Μπεγλίτης και Κώστας Σπηλιόπουλος: Ακόμη χωρίς αρμοδιότητες στο ΥΠΕΘΑ”
 1. Ο/Ηφορολογούμενος πολίτης λέει:

  Σίγουρα οι ευθύνες προσωποποιούνται και αποδίδονται κάποια στιγμή. Με άσυλο ή όχι. Επίσημα ή ανεπίσημα.Με κόκκινη ή ροζ κάρτα. Με ψήφο, με φτύσιμο ή με απαξίωση.Σε πλατείες και δρομάκια. Σε πολιτείες και χωριά.
  Τί γίνεται με τα “βύσματα” κύριε Υπουργέ? Μήπως ο στρατός δεν ήταν πάντα ο πρώτος διδάξας ? Τί γίνεται με αυτούς που χρησιμοποιούν καταχρηστικά την στρατιωτική ιδιότητα τους? Τι γίνεται με το νόμο του Βενιζέλου που πήγε να βάλει τάξη στις μεταθέσεις ? Τι γίνεται με αυτούς που ” χαριστικά – βυσματικά ” διατηρούνται στις μεταθέσεις τους 5 και πλέον έτη, με “κοινωνικούς” λόγους ακόμα και σε βάρος συναδέλφων τους που φορτώνονται τις υπηρεσίες – βάρδιες τους? Τί γίνεται με τον φορολογούμενο πολίτη που πληρώνει έμπειρες νοσηλεύτριες να το “ξύνουν” σε Ραντάρ ? Μήπως ο (όποιος) Υπουργός κύριος Μπεγλίτης θα πρέπει να ξεκινήσει την “πάταξη” όχι των συνταξιούχων – στρατιωτικών αλλά της νοοτροπίας του βύσματος και της σπατάλης πολύτιμων ανθρωπίνων πόρων, εν όψη της δύσκολης οικονομικά εποχής για όλους μας?

  Είτε ζούμε κοντά στο Σύνταγμα είτε στο Ξυλόκαστρο καλούμαστε να πληρώσουμε τα παράγωγα της θητείας όλων όσων παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.

  Μην σας φαίνεται περίεργο το ότι δεν μας αρέσει. Βάλτε τάξη στο χάος των βυσμάτων και μετά ζητήστε να επωμιστούμε ως φορολογούμενοι τα έξοδα.
  Αλλιώς μιλάμε για υποκρισία και προσπάθεια διαχωρισμού των λειτουργών της Δημόσιας μηχανής και κατάχρηση της στρατιωτικής ιδιότητας εκ μέρους ορισμένων και με την ανοχή όλων.

  ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ…
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΧΕΙ ΑΣΥΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ…
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ…

  Τι κάνετε λοιπόν Κύριε Υπουργέ ? Δεν αντέχει η κοινωνία των φορολογουμένων να πληρώνει άλλο… βύσματα.

  Με την προσήκουσα τιμή,
  Ο καταβάλλων (με επιφύλαξη) τα φράγκα, φορολογούμενος πολίτης

 2.  
Κάντε ένα σχόλιο