Τα τελευταία έτη στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές διεξήχθησαν μια σειρά από εκλογές, κυρίως διδακτικού προσωπικού αλλά και άλλων θεσμικών φορέων, πολλές από τις οποίες ήταν παράνομες και διάτρητες. Ορισμένες από αυτές έγιναν αντιληπτές από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και ακυρώθηκαν με την εντολή να επαναληφθούν. Αρκετές όμως είτε διέφυγαν της προσοχής των κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και κ. Πάνου Μπεγλίτη οι οποίοι προχώρησαν στους σχετικούς διορισμούς.

Σε κάθε περίπτωση ανοίγουμε το φάκελο των παράνομων εκλογών στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές και με έγγραφα και στοιχεία αποδεικνύουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν εφαρμόστηκαν οι νόμοι και η νομολογία. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να ελεγχθούν με κατεπείγουσες Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ) στις οποίες το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων θα καταθέσει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις δημόσιες καταγγελίες μας. Στις αναρτήσεις μας θα αναφερόμαστε περιληπτικά στις παραβάσεις ενώ στη διάθεση των Αρχών είναι όλα τα σχετικά στοιχεία.

  • Ζητούμε από τον νυν ΥΕΘΑ κ. Πάνο Μπεγλίτη (που διαχειρίστηκε με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο τις εκλογές αυτές) να εξετάσει κάθε καταγγελία μας χωριστά διατάσσοντας κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική  Εξέταση (ΕΔΕ) για κάθε μια από αυτές (ad hoc).
  • Ζητούμε από τους  Αρμόδιους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων να διατάξουν την κατεπείγουσα διεξαγωγή των σχετικών ΕΔΕ ώστε να αποκαλυφθούν οι αδικίες και οι παράτυπες εκλογές.
  • Ζητούμε από τους Βουλευτές της Αντιπολίτευσης να υποβάλλουν ερωτήματα στη Βουλή στον ΥΕΘΑ για κάθε μία καταγγελία μας ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα και η αξιοπιστία του ελέγχου των καταγγελιών μας.
  • Ζητούμε από τους αρμοδίους παράγοντες να διεξάγουν τις Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις εντός των προβλεπομένων χρονικών ορίων ώστε να μην παραγραφεί η παρανομία διότι μετά την παρέλευση διετίας δεν μπορεί να ανακληθεί ο παράνομος διορισμός.
  • Ζητούμε από τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να παρακολουθήσουν τις καταγγελίες μας και τις σχετικές ενέργειες του ΥΠΕΘΑ διότι αφορούν την Εκπαίδευση των αυριανών Στρατηγών, Ναυάρχων και Πτεράρχων και γενικά των αυριανών Διοικητών τους.

Η αλυσίδα των δημοσιεύσεων που αφορά τις εκλογές αυτές μπορεί πλήρως να αναπτυχθεί και να διαβαστεί μέσω της ετικέτας «Παράνομες Εκλογές ΑΣΕΙ» που θα συνοδεύει πλέον όλες τις καταγγελίες μας

Αναφέρουμε την πρώτη περίπτωση και θα ακολουθήσουν και άλλες

Παράνομη εκλογή και διορισμός μέλους ΕΕΔΙΠ ΑΣΕΙ

Συμβασιούχος διδάσκων σε ΑΣΕΙ (Σ.Μ) δίδασκε το 2006 με τον έτερο συμβασιούχο διδάσκοντα (Β.Α) σε εργαστήριο του ΑΣΕΙ. Ο Διευθυντής του τομέα (Χ.Α) στο εργαστήριο υπέγραψε στο φύλο παρουσίας του εργαστηρίου παρά το γεγονός ότι ήδη μέσα στο εργαστήριο υπήρχαν οι προβλεπόμενοι δύο διδάσκοντες (Σ.Μ, Β.Α). Αποτέλεσμα: ο Β.Α δεν εμφανίστηκε ως διδάσκων (στη θέση του εμφανίστηκε ως διδάσκων ο Χ.Α) και έτσι ο Β.Α έχασε τα ωρομίσθια του από αυτή την πράξη του (Χ.Α) και δικαίως κατήγγειλε το γεγονός στο Διευθυντή του Εργαστηρίου του (Λ.Θ.) ζητώντας υποστήριξη. Καμία δικαιολογία δεν είχε ο Χ.Α να υπογράψει στο φύλο παρουσιών ενός εργαστηρίου που δεν του είχε ανατεθεί από το ΑΣΕΙ και όπου δίδασκαν άλλοι!

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου του ΑΣΕΙ (Λ.Θ.) κατήγγειλε το θέμα στη Διοίκηση του ΑΣΕΙ η οποία ζήτησε από τον Μ.Χ (που είχε διορισθεί και ο ίδιος παρανόμως με την υποστήριξη του Χ.Α.!!!) να διεξάγει ΕΔΕ όπου σύμφωνα με τον Μ.Χ δεν προέκυψαν στοιχεία για τον Χ.Α διότι μεταξύ άλλων «δεν μπορούσαν να βρουν τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν την πράξη του αυτή» και βέβαια ο συμβασιούχος Σ.Μ (συνεργάτης του Χ.Α.) δήλωσε ότι αυτό που κατήγγειλε ο έτερος συμβασιούχος Β.Α «δεν είχε πέσει στην αντίληψή του». Αντίστοιχη άγνοια δήλωσε και άλλος συμβασιούχος (Τ.Χ) που είχε επίσης παράνομο διορισμό στο ΑΣΕΙ πάντα υπό την ανοχή και υποστήριξη του Χ.Α.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς αφού ο συμβασιούχος Β.Α είχε καταγγείλει τον Χ.Α. για πράξη που του στέρησε χρήματα να μην τεθεί πλέον ο Χ.Α. εισηγητής του Β.Α. σε θέματα διορισμού του δευτέρου λόγω προφανούς εχθρικής σχέσης τους (ιδιαίτερα αφού υπήρχαν άλλοι δύο αρμόδιοι να τοποθετηθούν εισηγητές). Στην πραγματικότητα όμως σε εκλογή μέλους ΕΕΔΙΠ (μονίμου δημοσίου υπαλλήλου) στο ΑΣΕΙ όχι μόνο τέθηκε απολύτως αδικαιολόγητα και ατεκμηρίωτα ο Χ.Α. ως εισηγητής και εκλέκτορας του Β.Α (σε εκλογή μεταξύ των δύο συμβασιούχων Β.Α. και Σ.Μ.!)  αλλά παραλείφθηκε απολύτως αδικαιολόγητα και ο Διευθυντής του  Εργαστηρίου (Λ.Θ) από τη θέση του εισηγητή ενώ παράλληλα η εισήγηση του Χ.Α ήταν απολύτως απαράδεκτη και αδικούσε τον υποψήφιο Β.Α.

Στην εισήγηση αυτή ο Χ.Α πρότεινε φυσικά για διορισμό τον συνεργάτη του Σ.Μ αντί του Β.Α (που είχε καταγγείλει τον εισηγητή του Χ.Α.) παραλείποντας παράλληλα πλήθος άλλων υποψηφίων με βαθμούς πτυχίου μεγαλύτερου του συνεργάτη του Σ.Μ (Βαθμός Πτυχίου Καλώς!) ενώ σε άλλη ταυτόχρονη εισήγησή του για άλλη θέση ο Χ.Α προτείνει άλλον υποψήφιο Κ.Κ διότι μεταξύ άλλων είναι… και αριστούχος! Στην ίδια εισήγηση ο Χ.Α. απορρίπτει τη βεβαίωση προϋπηρεσίας του Β.Α. στο ΑΣΕΙ που εργάζονταν διότι δεν ήταν επικυρωμένη αν και εκδόθηκε από το ίδιο το ΑΣΕΙ που τον κρίνει εκείνη τη στιγμή υπό την παρουσία των ατόμων που εξέδωσαν τη βεβαίωση προϋπηρεσίας ως…εκλέκτορες. Στη συνέχεια ο Χ.Α απορρίπτει άλλες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από άλλα πανεπιστήμια για τον Β.Α. διότι έπρεπε να έχουν λεπτομέρειες που κατά τον Χ.Α δεν αναφέρονται. Ανερυθρίαστα σε άλλη εκλογή ο Χ.Α υπερψηφίζει μέλος ΔΕΠ (Α.Σ.) που δεν κατάθεσε ούτε μία βεβαίωση προϋπηρεσίας από κανένα φορέα. Αίσχος!

Τελικά φυσικά εκλέχθηκε και διορίσθηκε ο Σ.Μ αφού απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Β.Α. εις ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ κατατέθηκαν ενστάσεις ενώπιον των ΑΝΥΕΘΑ και ΥΕΘΑ (κ. Πάνου Μπεγλίτη και κ. Ευάγγελου Βενιζέλου). Οι ενστάσεις αυτές περιέργως δεν απαντήθηκαν ποτέ!

Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο στα αρχεία του ΑΣΕΙ εντοπίστηκαν όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο συμβασιούχος Β.Α. δικαίως κατήγγειλε την πράξη του Χ.Α (δηλαδή να υπογράψει στο φύλο παρουσιών ως διδάσκων ενώ δίδασκε ο Β.Α γεγονός που στέρησε στο συμβασιούχο τα ωρομίσθια του). Πράγματι ο Χ.Α. υπογράφει σε φύλλο παρουσιών του ΑΣΕΙ (στη διάθεση των Αρχών) ενώ το μάθημα δίδασκε ο Β.Α (που δικαίως κατήγγειλε τον Χ.Α) ενώ και άλλα έγγραφα επίσης αποδεικνύουν ότι το μάθημα το δίδασκαν οι Β.Α και Σ.Μ (όταν υπέγραφε ως διδάσκων ο Χ.Α). Φυσικά θα αρκούσε και μόνο η καταγγελία του Β.Α κατά του Χ.Α για να μην τεθεί ο δεύτερος εισηγητής στην εκλογή του πρώτου (αφού υπήρχαν και άλλοι καθηγητές στο ΑΣΕΙ να τεθούν εισηγητές) αλλά τώρα με όλα τα έγγραφα στη διάθεσή μας καταγγέλλουμε δημόσια την τοποθέτηση του Χ.Α ως εισηγητή στη εκλογή μέλους ΕΕΔΙΠ ΑΣΕΙ όπου αδικήθηκε ο Β.Α και διορίσθηκε παράνομα ο Σ.Μ παρά τις ενστάσεις του Β.Α.

Ζητούμε διεξαγωγή ad hoc Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη συγκεκριμένη υπόθεση στο εν λόγω ΑΣΕΙ διότι σε λίγους μήνες συμπληρώνεται διετία διορισμού του Σ.Μ και έτσι η αδικία δεν θα είναι πλέον ανακλητέα αφού θα ισχυρισθούν ότι ο «καλόπιστα διορισμένος» δεν ευθύνεται δολίως για την εκλογή αυτή. Τον παράνομο διορισμό (παραπλανήθηκαν) και υπέγραψαν οι κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και κ. Πάνος  Μπεγλίτης και άρα η υποχρέωση διαπίστωσης των καταγγελιών μας και ανάκλησης του παράνομου διορισμού βαραίνει άμεσα αυτούς.

Σημειώνουμε ότι όταν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την παρανομία ενός διορισμού και αυτός δεν ανακαλείται αυτό συνιστά παράβαση καθήκοντος των αρμοδίων.

Λεπτομέρειες της υπόθεσης (ονόματα, στοιχεία κλπ) διαβιβάζουμε στο Στρατιωτικό Δικαστή κ. Δημήτριο Οικονόμου (Νομικό Σύμβουλο του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Μπεγλίτη) ώστε να διαταχθεί εγκαίρως η ad hoc ΕΔΕ στο συγκεκριμένο ΑΣΕΙ.

Κάντε ένα σχόλιο