Με ένα άδικο και υποτιμητικό τρόπο απάντησε ο Πάνος Μπεγλίτης στο δίκαιο κάλεσμα του Μαργαρίτη Τζίμα να μην αποδυναμωθεί η πυρόσβεση της Βορείου Ελλάδος. Τα επιχειρήματα του ΥΕΘΑ δεν πείθουν όμως τους Μακεδόνες που έζησαν την καταστροφή τεραστίων εκτάσεων λόγω πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια.
Ειδικότερα σε δημόσια ανακοίνωση του ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής
«Μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες για μετεγκατάσταση της μονάδας αεροπυρόσβεσης 383 ΜΕΕΑ, που εδρεύει στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, στην 112 Πτέρυγα Μάχης, που εδρεύει στην Ελευσίνα.
Η μονάδα αυτή από το 2006 που λειτουργεί με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία δασικές πυρκαγιές και έχει συμβάλλει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Μακεδονίας, Θράκης και νήσων Βορείου Αιγαίου.
Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση και μόνο, να σκέφτεται τη μετεγκατάσταση αυτής της μονάδας αεροπυρόσβεσης.
Επιτέλους, κύριε Μπεγλίτη, αφήστε και κάτι στην Ελληνική περιφέρεια.
Δεν είναι δυνατόν με το πρόσχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής και του μνημονίου, να θυσιάζεται τις περιουσίες των Ελλήνων της ακριτικής υπαίθρου, που με τόσο μεγάλη επιτυχία εξασφάλιζε η λειτουργία της μονάδας αυτής.
Καλούμε την κυβέρνηση, όχι μόνο να μην μετεγκαταστήσει τη μονάδα αυτή, αλλά να ενισχύσει και την παρουσία της και την επιχειρησιακή της ετοιμότητα και με άλλα πυροσβεστικά αεροσκάφη και προσωπικό.
Διαβάστε ορισμένα από τα επιχειρήματα του ΥΕΘΑ (τα υπόλοιπα εδώ)
« α. Με βάση το σχεδιασμό διασποράς αεροπορικών δυνάμεων που εκπονεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια της πυροσβεστικής περιόδου (1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου) προβλέπεται η παρουσία πυροσβεστικών αεροσκαφών στην 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη. Η μετακίνηση της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης δεν αλλάζει το σχεδιασμό αυτό εξασφαλίζοντας την επιτυχή αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή Μακεδονίας, Θράκης και των νήσων του Βορείου Αιγαίου.
β. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πυροσβεστικής περιόδου, κλιμάκιο πέντε (5) CL-415 από το σύνολο των οκτώ (8) αεροσκαφών της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης μαζί με το απαραίτητο Ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, μετασταθμεύει από την 113 Πτέρυγα Μάχης στην 112 Πτέρυγα Μάχης και επιχειρεί από εκεί.
γ. Η ενίσχυση της 112 Πτέρυγας Μάχης με επιπλέον τεχνικό προσωπικό με κοινή εμπειρία στη συντήρηση των αεροσκαφών CL-415 και CL-215 θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του χρόνου αποκατάστασης των βλαβών και των απαραίτητων επιθεωρήσεων κατά τη διάρκεια της πυροσβεστικής περιόδου, ενώ θα ελαχιστοποιήσει τις απαιτήσεις επικουρικών αποσπάσεων τεχνικών από άλλες Μονάδες της ΠΑ και την αποστολή αεροσκαφών στην ΕΑΒ για συντηρήσεις επιπέδου Μονάδας αλλά και αποκατάστασης βλαβών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση της τεχνικής υποστήριξης των αεροσκαφών CL-415 και CL-215, τη διατήρηση της διαθεσιμότητας σε υψηλά επίπεδα, την ελαχιστοποίηση του χρόνου συντήρησης καθώς και τη σημαντική μείωση του κόστους

Ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Μπεγλίτης στην απάντησή του στη ΒτΕ καταλήγει αδίκως σε υποτιμητικά σχόλια για τον κ. Τζίμα αναφέροντας ότι «Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ φάνηκε, για μια ακόμη φορά, ότι δε γνωρίζει τα θέματα, στα οποία αναφέρεται και κινείται στην κριτική του με όρους στείρας και κοντόφθαλμης αντιπολίτευσης. Εάν ο στόχος του δεν ήταν ο μικροπολιτικός εντυπωσιασμός θα μπορούσε να ζητήσει να τον ενημερώσω για το θέμα πριν προχωρήσει στη δήλωσή του»

Κάντε ένα σχόλιο