Ναρκωτικά στο ΣτρατόςΟι χρήστες ναρκωτικών που είναι στο «στάδιο απεξάρτησης» θα μπορούν πλέον να παίρνουν τη δόση της μεθαδόνης και σε στρατιωτικά νοσοκομεία. Το στάδιο αυτό όπως όλοι ξέρουμε είναι μακρύ και συχνά χωρίς τέλος και θα επιβαρύνει επιπλέον τις δομές των στρατιωτικών νοσοκομείων.
Μονάδες χορήγησης μεθαδόνης θα ιδρυθούν στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης και στο στρατόπεδο “Βαρύτη” στου Γουδή, στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Αυτό ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης.
“Τα στρατιωτικά νοσοκομεία δίνονται για να απορροφηθεί η λίστα και έως το φθινόπωρο να μηδενιστεί”, είπε ο κ. Μπεγλίτης, για να προσθέσει ο υπουργός Υγείας ότι μετά την ανακοίνωση του προγράμματος παρατηρείται “συρροή ανθρώπων που κάνουν αίτηση αποθεραπείας, καθώς βλέπουν ότι κάτι πάει να γίνει”.
Η εικόνα των εξαρτημένων από ναρκωτικές ουσίες που θα συρρέουν πλέον στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία προκειμένου να πάρουν την δόση τους κανείς δεν ξέρει τι επιπτώσεις θα έχει στο ηθικό των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Η άποψη του κ. Λοβέρδου (που συγγενεύει με αυτή του Πρωθυπουργού) για αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών επηρέασε τη σκέψη του κ. Πάνου Μπεγλίτη ο οποίος δέχθηκε τελικά τη χορήγηση μεθαδόνης από ορισμένα στρατιωτικά νοσοκομεία. Ήδη αρκετοί Στρατιωτικοί Ιατροί διαφωνούν με το το άνοιγμα των νοσοκομείων σε πάσης φύσεως ιδιώτες αφού έτσι οδηγούμαστε στο γνωστό φαινόμενο των κρατικών νοσοκομείων που κατακλύζονται από λαθρομετανάστες (η παράνομα Ελληνοποιημένους αλλοδαπούς) προκαλώντας συμφόρηση στις διάφορες δομές.

Η νέα εξέλιξη αποδεικνύει ότι όλες οι δομές των Ενόπλων Δυνάμεων σταδιακά χρησιμοποιούνται σε ασυνήθιστες μέχρι σήμερα λειτουργίες για να καλύψουν τα κενά του κράτους.

Είμαστε πολύ απαισιόδοξοι για την εμπλοκή που θα δημιουργηθεί με τους χρήστες ναρκωτικών που έρχονται πλέον να υπηρετήσουν. Ίσως τώρα όλοι οι χρήστες ναρκωτικών παρουσιαστούν για θητεία αφού έτσι θα έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα μεθαδόνης πιο εύκολα και άμεσα ως «στρατιώτες» σε μόνιμη αναρρωτική άδεια.

Κάντε ένα σχόλιο