Πυρκαγιά στον ΈβροΣτις ελλείψεις του ΥΠΕΘΑ απέδωσαν διάφορα ΜΜΕ την καθυστέρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Έβρο δείχνοντας έτσι πολιτικές ευθύνες για τον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Μπεγλίτη ο οποίος δήλωσε τα εξής: Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή του Έβρου διατέθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία συνολικά τέσσερα (4) CL-215, τέσσερα (4) CL-415 και δύο (2) PZL.

Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης στον Έβρο, η διαθεσιμότητα των αεροσκαφών που επιχείρησαν στην πυρκαγιά ήταν 100%.

Οι βλάβες που παρουσιάστηκαν στα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αποκαταστάθηκαν άμεσα από το τεχνικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς να επηρεάσουν την επιχείρηση.

Ταυτόχρονα με την πυρκαγιά στον Έβρο και για το διάστημα από 24 έως και 28 Αυγούστου 2011, ο υπόλοιπος στόλος των πυροσβεστικών αεροσκαφών επιχείρησε σε άλλες δεκαέξι μεγάλες πυρκαγιές με σημαντικότερες στη Χίο, στην Αρκαδία και στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου και σε δεκαπέντε μικρότερες σε όλη την Ελλάδα.

Η μέση διαθεσιμότητα του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών για το διάστημα από τον Ιούνιο έως και σήμερα κυμάνθηκε σε ποσοστά από 85% έως 100%.

Γίνεται λοιπόν φανερό πως η διαθεσιμότητα των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας ουδόλως επηρέασε την επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή του Έβρου.

Τέλος, οι αεροπορικές δυνάμεις πυρόσβεσης διατίθενται και αξιοποιούνται καταλλήλως από το Πυροσβεστικό Σώμα με βάση πάντοτε το σχεδιασμό και τις επιχειρησιακές του ανάγκες.

Πάντως ένα είναι σίγουρο: Ότι δυνατότητες είχε ο Στρατός Ξηράς στον Έβρο χρησιμοποιήθηκαν όλες χωρίς καμία παράλειψη με αυταπάρνηση και ηρωισμό. Το θέμα είναι ποιες υποδομές διατίθενται πλέον από το ΥΠΕΘΑ στο Στρατό Ξηράς με τις συνεχείς περικοπές και μειώσεις που διαπιστώνουμε καθημερινά.

Κάντε ένα σχόλιο