Πέρασαν δύο μήνες από τον ανασχηματισμό και ακόμη δεν έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός αρμοδιότητες στον ΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ που διορίσθηκαν στις 20 Ιουνίου 2011 ενώ μόλις πρόσφατα ανάθεσε αρμοδιότητες στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ιωάννη Κουτσούκο για να ακολουθήσει η ανάθεση αρμοδιοτήτων των Υφυπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη .

Μάθαμε για πρώτη φορά από υπηρεσίες και παράγοντες του ΥΠΕΘΑ ότι τόσο ο κ. Πάνος Μπεγλίτης όσο και ο κύριος Κώστας Σπηλιόπουλος δεν μπορούν να υπογράψουν βασικές υπουργικές αποφάσεις διότι δεν έχουν…αρμοδιότητες. Η καλύτερη δικαιολογία για να μην αναλάβουν ευθύνες υπουργοί και υφυπουργοί είναι να μην έχουν ανάθεση αρμοδιοτήτων από τον Πρωθυπουργό. Έχουμε έτοιμες υπουργικές αποφάσεις που δεν υπέγραψε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παρά την υπογραφή του σχετικού προσχεδίου από τον κ. Πάνο Μπεγλίτη. Μόλις επιτέλους αναλάβει αρμοδιότητες ο νέος ΥΕΘΑ θα αναρτήσουμε τα προσχέδια αυτά είτε για να αποδείξουμε ότι ο κ. Πάνος Μπεγλίτης τιμάει την υπογραφή του και είναι αυτοδύναμος πολιτικός είτε για να αποδείξουμε ότι ο κ. Βενιζέλος ελέγχει ακόμη το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η άποψη του κ. Πάνου Μπεγλίτη δεν έχει καμία σημασία. Βέβαια μέχρι σήμερα υπάρχει η πρωτάκουστη δικαιολογία των υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν υπογράφει επειδή δεν έχει ανάθεση αρμοδιοτήτων και έτσι δεν μπορεί να υπογράψει τις αποφάσεις που είχε προσυπογράψει πριν την διαδοχή.
Αν αυτό δεν ισχύει θα του δώσουμε από το Κέντρο Ελέγχου Όπλων τα ονόματα των Διευθυντών και των παραγόντων του ΥΠΕΘΑ που το ισχυρίζονται και τον δυσφημούν. Αν αυτό ισχύει τότε αυτό είναι το πρώτο θέμα που πρέπει να ρωτήσει η Αντιπολίτευση τον κ. Πάνο Μπεγλίτη μόλις ανοίξει και πάλι η Βουλή.

Θέλουμε τον ΥΕΘΑ δυνατό και ανεξάρτητο και ακόμη δεν το έχουμε διαπιστώσει στην περίπτωση του κ. Πάνου Μπεγλίτη ο οποίος δεν έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα το πραγματικό του πολιτικό εκτόπισμα στο ΥΠΕΘΑ.

Κάντε ένα σχόλιο