ΥΕΘΑ κ. Πάνος Μπεγλίτης: «Αείμνηστε Σήφη Αναστασάκη,

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την απώλειά σου. Πριν από ένα χρόνο, σε αποχαιρετήσαμε και τώρα, ένα χρόνο μετά, η απώλειά σου παραμένει δυσβάσταχτη για τη γυναίκα σου, για τα παιδιά σου, για τους γονείς σου, για τους συγχωριανούς σου, για όλη την Κρήτη, για όλη την Ελλάδα και για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ήρθα εδώ για να αποδώσω ένα μικρό χρέος, ανταποδοτικά, για όλα εκείνα που έκανες στο σύντομο βίο σου, με μια διαδρομή ήθους, παλικαριάς, καθήκοντος. Έπεσες εν ώρα καθήκοντος, σε διατεταγμένη υπηρεσία και γι’ αυτό η Ελλάδα, ο Ελληνικός λαός, όλοι μας σου χρωστάμε πολλά και δεν ξέρω αν μπορούμε ποτέ να στα ανταποδώσουμε.

Το μήνυμα της θυσίας σου παραμένει σκληρό, παραμένει επίκαιρο για την νέα γενιά, για τους συναδέλφους σου, για τα παιδιά του ελληνικού λαού που παλεύουν καθημερινά κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες για να κρατήσουν ισχυρή την αυτοπεποίθησή μας, για να υπερασπιστούμε την εθνική μας ανεξαρτησία από εξωτερικές απειλές.

Μεγάλο, λοιπόν, αείμνηστε Σήφη το χρέος μας. Και προσπαθούμε να αμβλύνουμε όσο μπορούμε την απώλειά σου. Η Πολιτεία, η Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η πολιτική και στρατιωτική του ηγεσία. Όμως φοβάμαι Σήφη ότι είναι πολύ λίγα αυτά που σου δίνουμε απέναντι σε εκείνα που έδωσες.

Θέλω εκεί που βρίσκεσαι να σε διαβεβαιώσω ότι η γυναίκα σου, τα παιδιά σου, οι γονείς σου θα είναι σε καλά χέρια. Αυτό μπορώ να το πω. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε. Και σου εκφράζω αυτή τη βεβαιότητα, γιατί είναι μια βεβαιότητα, που την υπερασπίζεται και την εκφράζει το σύνολο και της Κρήτης και της Ελλάδας, όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Είμαστε, Σήφη, περήφανοι, όπως είμαστε περήφανοι για όλα τα παιδιά που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος. Έχουμε χρέος απέναντί σας. Σε αυτό εδώ το μνημόσυνο, σήμερα, ένα χρόνο μετά την τραγική σου απώλεια, το μόνο που μπορούμε να σου υποσχεθούμε είναι η μνήμη. Ένα διαρκές μνημόσυνο για όλους εσάς που χαθήκατε. Γιατί τι άλλο είναι το μνημόσυνο, παρά η διαρκής, η ζωντανή μνήμη απέναντι σε εκείνους που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος.

Να είσαι καλά εκεί που βρίσκεσαι. Σε θυμάμαι και πάνω απ’ όλα – και αυτό για εμένα είναι το πιο ισχυρό – σε θυμόμαστε γιατί θέλουμε να είσαι αθάνατος. Δηλαδή θέλουμε να παραμείνεις ισχυρός στη μνήμη μας.

Κάντε ένα σχόλιο