Οι Στρατιωτικοί Εξοπλισμοί στην Ελλάδα μέχρι σήμερα είναι υποκείμενοι σε κοινοβουλευτικό έλεγχο από άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερες οπλικές γνώσεις ενώ ορισμένοι έχουν κατηγορηθεί ότι υποστηρίζουν συγκεκριμένα συμφέροντα εταιριών όπλων. Το ήθος όμως των Βουλευτών που εξασκούν τον σχετικό έλεγχο δεν αρκεί για να σταματήσει η διαφθορά στους εξοπλισμούς! Ουσιαστικός Έλεγχος Όπλων όμως μπορεί να γίνει μόνο από ένα επιστημονικό ερευνητικό ίδρυμα που θα παρουσιάζει τις μελέτες του δημόσια και θα καλεί τους πολίτες να τις αξιολογήσουν. Μόνο η δημόσια απόκρουση των επιφανειακών και αναξιόπιστων μελετών των επιτροπών αυτών θα διαλύσει τον πυρήνα της διαφθοράς αφού όλα ξεκινούν από τους «ειδικούς» του ΥΠΕΘΑ. Υπάρχει διάχυτη η άποψη ότι οι διάφορες επιτροπές «ειδικών» που εμπλέκονται στις αξιολογήσεις των οπλικών συστημάτων συχνά διορίζονται προκειμένου να προτείνουν και να τεκμηριώσουν (με ότι γνώσεις έχουν) τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Πλήθος φημών και κατηγοριών εμφανίζονται συνεχώς που αποδεικνύουν ότι ο Έλεγχος Όπλων αποτελεί ουσιαστική κοινωνική προσφορά και απαίτηση.

Για να εξηγήσουμε ορισμένους από τους σκοπούς του ιδρύματος Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων τονίζουμε ότι Έλεγχος Όπλων (Arms Control) δεν σημαίνει Αφοπλισμός (Disarmament). Δεν επιδιώκουμε τον αφοπλισμό της Ελλάδας η άλλων κρατών διότι θα ήταν αφελές και ανεδαφικό και θα εξέθετε την επιστημονικότητα της ύπαρξής μας. Είναι αδύνατο να αφοπλισθούν χώρες που βρίσκονται σε συνεχή διαμάχη όπως η Τουρκία και η Ελλάδα. Επιδιώκουμε τον επιστημονικό, ορθολογικό και οικονομικό χειρισμό των εξοπλισμών ώστε να μην διαλυθεί η ήδη διαβρωμένη οικονομία της Ελλάδας. Δεν εμπιστευόμαστε ούτε τα στρατιωτικά ούτε τα πολιτικά στελέχη των διαφόρων επιτροπών διότι είτε μπορούν να διαφθαρούν είτε σφάλουν χωρίς δόλο στις κρίσεις τους λόγω άγνοιας.

Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων αργά και σταθερά θα επιβάλλει τη διαύγεια και τη διαφάνεια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τόσο σε θέματα στρατιωτικών εξοπλισμών όσο και σε κάθε άλλο θέμα που αφορά το καταστατικό μας. Για παράδειγμα ας γνωρίζουν αυτοί που ενεπλάκησαν σε διάτρητες διαδικασίες εκλογών στα Ανώτατα Στρατιωτικά  Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ότι ούτε η αποστρατεία τους ούτε η αποχώρησή τους από την πολιτική θα εμποδίσει την μελλοντική αποκάλυψη των σκανδάλων και των ονομάτων τους. Με αγωγές και μηνύσεις το ίδρυμά μας θα επιβάλλει τη νομιμότητα σε κάθε δομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και θα ζητήσει την τιμωρία κάθε παραβάτη ακόμη και αν είναι…ο «Τσάρος» ο ίδιος. Η υποστήριξη των Ελλήνων Πολιτών αποτελεί τη δύναμή μας και την αστείρευτη πηγή ενέργειας του ιδρύματος μας.

Κάντε ένα σχόλιο