Πλήθος αρμοδιοτήτων ανατέθηκαν τελικά στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο από τον Πρωθυπουργό που ξεπερνούν ακόμη και αυτές ενός Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Θεωρούμε ότι με την εξέλιξη αυτή ο νυν ΥΕΘΑ κ. Πάνος Μπεγλίτης δέχθηκε ένα πολιτικό πλήγμα. Στην πραγματικότητα ο στενός συνεργάτης του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ανέλαβε τις βασικότερες και ουσιαστικότερες αρμοδιότητες που ενδιαφέρουν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα στελέχη του αυτή την περίοδο. Δεν ξέρουμε τι ουσιαστικό απέμεινε στον κ. Πάνο Μπεγλίτη όσον αφορά τις αρμοδιότητες του ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας (την περίοδο που διανύουμε σήμερα). Ο ΥΦΕΘΑ εμφανίζεται ως ένας de facto Υπουργός Εθνικής Άμυνας και η στενή του σχέση με τον τ. ΥΕΘΑ και σημερινό Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο δημιουργεί σε όλους μας εύλογες εντυπώσεις και συμπεράσματα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το γεγονός ότι πρώην συνεργάτες του κ. Βενιζέλου στελέχωσαν το επιτελείο του νέου πανίσχυρου ΥΦΕΘΑ τα συμπεράσματα είναι ακόμη πιο προφανή. Με ειρωνικό τρόπο η σχετική απόφαση ανάθεσης αρμοδιοτήτων αφήνει στον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Μπεγλίτη τρία πράγματα δηλαδή «να προσδιορίζει την πολιτική του Υπουργείου στα πλαίσια των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου κλπ κλπ»,  τη νομοθετική πρωτοβουλία (λες και πρόκειται να βγει κάποιος σημαντικός νόμος στο ΥΠΕΘΑ χωρίς την έγκριση του Υπουργού Οικονομικών) και βέβαια την …«εκπροσώπηση στους διεθνείς οργανισμούς»!!! Διαβάστε την σχετική απόφαση για να κρίνετε μόνοι σας.

Τώρα όμως το EKEO  ξέρει ποιος έχει την πολιτική ευθύνη για πλήθος θεμάτων που αφορούν το ΥΠΕΘΑ και ιδιαίτερα την Ανώτατη Στρατιωτική Εκπαίδευση και αυτός είναι ο de facto ΥΕΘΑ (sic) κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του και υποσχόμαστε να είμαστε δίπλα του ενημερώνοντας τον για όσα οι συνεργάτες του ίσως να παραβλέψουν. Θεωρούμε αρχικά ότι έχει όλες τις πολιτικές ικανότητες να φέρει σε πέρας τις αρμοδιότητες που του ανατέθηκαν και πιστεύουμε ότι δεν θα μας απογοητεύσει (ιδιαίτερα στα θέματα Ανώτατης Στρατιωτικής Εκπαίδευσης).

Πρώτη του μέριμνα ως αρμόδιος για θέματα πολιτικού προσωπικού είναι φυσικά να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε όλα τα άτομα που εμπλέκονται στις δημόσιες καταγγελίες του EKEO και να ανακαλέσει τους διορισμούς που έγιναν μετά από παραπλάνηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Το EKEO θα αρχίσει σύντομα την δημόσια ενημέρωσή του de facto ΥΕΘΑ και των συνεργατών του ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μη διαπραχθεί παράβαση καθήκοντος από την παράλειψη άσκησης πειθαρχικής δίωξης.

Κάντε ένα σχόλιο