Η Ομάδα Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο facebook έχει ήδη 260 άτομα και συνεχώς αυξάνει. Στα μέλη της συγκαταλέγονται Αξιωματικοί και πάσης φύσεως Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, Ευέλπιδες, Ναυτικοί Δόκιμοι και Ίκαροι καθώς και Μαθητές των Σχολών Υπαξιωματικών (φυσικά μόνο όσοι το επιθυμούν) και βέβαια πάσης φύσεως άτομα που σέβονται και αγαπούν τη ΣΣΕ. Όπως αναφέρεται στις πληροφορίες της ομάδας οι Έλληνες Πολίτες γράφονται μέλη στην ομάδα αυτή προκειμένου να στηρίξουν και να προβάλλουν τα ιδεώδη και τα ιδανικά της Στρατιωτικής Ακαδημίας.

Όμως όπως κάθε ομάδα κοινωνικής δικτύωσης η ομάδα αυτή υπόκειται σε κανόνες οι οποίοι διασφαλίζουν ότι κανείς δεν θα την κατακρίνει. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να διατάσσονται οι Σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών να μην χρησιμοποιούν το facebook λόγω του κινδύνου διαρροών πληροφοριών. Όμως και αυτή η απόλυτη τακτική κατά την άποψη μας δεν είναι βέλτιστη διότι έτσι ορισμένοι αξιωματικοί και σπουδαστές δημιουργούν ανώνυμα προφίλ (η ιστολόγια) με αποτέλεσμα να προάγεται έτσι η ανωνυμία που οδηγεί σε ελευθεριότητες και σε ασυδοσία.Η ένταξη όλων των στρατιωτικών στην ομάδα Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο facebook θα δημιουργήσει ένα forum συζητήσεων και αναλύσεων που θα αποτελέσει μοχλό αλλαγών και αναβάθμισης της πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης.
Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μην ψάχνετε μεθόδους και νομικά κενά για να δημιουργήσετε Συλλόγους και Σωματεία. Πολύ γρήγορα οι συνδικαλιστικές δομές αυτές θα αλωθούν από τις πολιτικές παρατάξεις και θα δούμε τα ίδια χάλια στις Ένοπλες Δυνάμεις με αυτά που βλέπουμε στην Αστυνομία (η πολύ χειρότερα στους Δημοσίους Υπαλλήλους). Όμως κανείς δεν μπορεί να σας αφαιρέσει το δικαίωμα της δημόσιας άποψης όταν αυτή είναι καλόπιστη, κόσμια και δίκαιη. Το facebook και η ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου Όπλων σας παρέχουν ένα βήμα, ένα εφαλτήριο για να δείξετε τη δύναμή σας. Μέσα σε ένα χρόνο οι μοναδικοί επισκέπτες των διαδικτυακών δομών του ιδρύματός ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο. Το ίδρυμα αυτό σας ανήκει και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κάντε ένα σχόλιο