Φραγκούλης Φράγκος, Αρχηγός ΓΕΣΜε αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», με τίτλο «Πληρώνουμε 18.000 ευρώ για την πισίνα και το γκαζόν του Αρχηγού ΓΕΣ», από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

Ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Φραγκούλης Φράγκος και η οικογένεια του, διαμένουν σε σπίτι στο Μαρούσι Αττικής και δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ την αναφερόμενη στο δημοσίευμα κατοικία. Ως εκ τούτου τα υπονοούμενα για τον πολυτελή τρόπο ζωής του, στερούνται κάθε αλήθειας, είναι ανήθικα και απέχουν πολύ από την δημοσιογραφική δεοντολογία και την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Η παράδοση του συγκροτήματος κτιρίων στα ΣΟΑ ΜΑΛΑΚΟΝΤΑΣ στην Νέα Κηφισιά, ολοκληρώθηκε με την παράδοση του οικήματος του Αρχηγού ΓΕΣ το έτος 2008.

Το ποσό των 18.000 ευρώ, ζητήθηκε το έτος 2011 από τον σχηματισμό που έχει επιφορτισθεί με την συντήρηση του συγκεκριμένου συγκροτήματος κτιρίων, στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης τους.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ιεραρχώντας τις ανάγκες και λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, ενέκρινε μόνο το ποσό των 1.600 ευρώ από τα αιτηθέντα, για την συντήρηση του συστήματος κλιματισμού, λόγω της ανάγκης προστασίας του οικήματος από την υγρασία.

Οι εργασίες του περιβάλλοντα χώρου πραγματοποιούνται από πολιτικό προσωπικό, που υπηρετεί σε μονάδα του λεκανοπεδίου και δεν δαπανώνται επιπρόσθετα ποσά . Η κολυμβητική δεξαμενή δεν χρησιμοποιείται, συντηρείται όμως από τον υπεύθυνο συντηρητή, έτσι ώστε να μην απαξιωθεί.

Ο βαθμός, η θέση και οι υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από την αποστολή του εκάστοτε Αρχηγού ΓΕΣ είναι πολύ σημαντικά και χτυπήματα τέτοιου είδους που πλήττουν εκτός των άλλων το κύρος του θεσμού, είναι επικίνδυνα και έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε όλο το Στράτευμα.

Κάντε ένα σχόλιο