Ερντογάν Κυπριακή ΑΟΖΕλλάδα Τουρκία Κύπρος: Μόνιμη απειλή πολεμου – Ως πότε λοιπόν; Η κρίση που προκαλεί η Τουρκία είναι κίβδηλη, άκαπνη και υπό έλεγχο. Η επιλογή της Κυπριακής Κυβέρνησης να διεξαγάγει έρευνες για φυσικό αέριο από κοινού με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ στην ΑΟΖ ήταν κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενη. Η κυβέρνηση Χριστόφια ήταν έτοιμη να καταρρεύσει λόγω της τεράστιας φθοράς της Κυπριακής οικονομίας που προκάλεσε η μεγαέκρηξη στο Μαρί (με την καταστροφή του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας).
Οι έρευνες γίνονται για δύο λόγους ο πρώτος είναι ο αποπροσανατολισμός Κυπριακού Λαού του από το θέμα που ταλανίζει όλους τους Κύπριους και αφορά τις επιπτώσεις της έκρηξης. Ο δεύτερος λόγος είναι πραγματικός και αναγκαστικός αφού αν δεν υπάρξει μια νέα τεράστια πηγή πλούτου για την Κύπρο τότε δύσκολα θα ξεφύγει αυτή από το ΔΝΤ και το δανεισμό. Φυσικά το Ισραήλ έχει μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει μερίδιο του πλούτου αυτού και να ταπεινώσει την Τουρκία που συνεχίζει την επέλαση της στον Αραβικό χώρο με συνεχείς απειλές κατά του Ισραήλ.
Η κυβέρνηση της Ελλάδας απέκτησε και αυτή την κίβδηλη απειλή που τόσο απεγνωσμένα ζητούσε προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του Λαού από την καθημερινή τραγωδία των οικονομικών μέτρων. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών που εμπλέκονται στην μελλοντική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και επανέρχονται στο χώρο του Αιγαίου ως ειρηνοποιοί και ρυθμιστές των αγορών οπλικών συστημάτων. Τις ημέρες αυτές σύμφωνα με διάφορες πηγές υπογράφονται συμφωνίες για αγορές οπλικών συστημάτων που κανείς δεν θα δεχόταν υπό άλλες συνθήκες σε όλες τις εμπλεκόμενες χώρες. Τελικά η Τουρκία μάλλον θα προχωρήσει σε έρευνες φυσικού αερίου στο χώρο που θα ορίσει από κοινού με το ψευδοκράτος και έτσι η διχοτόμηση του ορυκτού πλούτου της Κύπρου θα έχει γίνει πραγματικότητα ως μοιραία επέκταση της ήδη υπάρχουσας διχοτόμησης λόγω της εισβολής και κατοχής.
Η ένταση θα συνεχιστεί για πολύ καιρό και φυσικά η Ελλάδα τραυματισμένη από την οικονομική κρίση δεν θα μπορέσει να καλέσει σε βοήθεια τους Ευρωπαίους εταίρους που αδιαφορούν για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας και την Εθνική Κυριαρχία της.
Μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις μας διατηρούν την αξιοπρέπεια της χώρας μας διεθνώς και αυτές πρέπει να παραμείνουν επί των επάλξεων παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση των Στελεχών της. Εξ’ άλλου πάντα έτσι ήταν στην Ελλάδα δηλαδή η Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδας στηρίζονταν στο φιλότιμο και τον πατριωτισμό των Ελλήνων και όχι στις ξένες δυνάμεις.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.