Κατέθεση Προέδρου ΧριστόφιαΑπαντώντας σε ερωτήσεις του Πόλυ Πολυβίου, Επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στο Μαρί, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι επεδείκνυε ενδιαφέρον για το φορτίο, αλλά άλλοι είχαν αναλάβει την ευθύνη για αυτό και δεν τον ενημέρωναν για τις εξελίξεις, προσθέτοντας ότι οι Υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών ανέλαβαν την πολιτική τους ευθύνη και παραιτήθηκαν, και ότι ο ίδιος, εάν ήταν γνώστης της κατάστασης, θα αναλάμβανε και αυτός ευθύνη.

Ο κ. Πολυβίου αναφέρθηκε στην κατάθεση του Προέδρου Χριστόφια, λέγοντας ότι εκεί φαίνεται σαφώς ότι δεν έτυχε ενημέρωσης για τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2011, με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας, και είπε ότι η σύσκεψη αυτή ”ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική σύσκεψη και στην οποία είχαν εκφραστεί φόβοι για πιθανότητα έκρηξης”.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ”βεβαίως” δεν έτυχε καμίας ενημέρωσης.

Οσον αφορά τη σύσκεψη στις 5 Ιουλίου 2011, μία εβδομάδα πριν από την έκρηξη, όταν είχε γίνει ήδη η έκρηξη σε ένα εμπορευματοκιβώτιο, ο κ. Πολυβίου ρώτησε τον Πρόεδρο Χριστόφια αν και για αυτήν τη σύσκεψη δεν ενημερώθηκε καθόλου, και ο Πρόεδρος απάντησε: ”Καμία ενημέρωση”.

Ο κ. Πολυβίου ρώτησε εάν από τις 7 Φεβρουαρίου 2011 μέχρι τις 5 Ιουλίου 2011 δεν έτυχε οποιασδήποτε ενημέρωσης για το φορτίο, την επικινδυνότητά του ή το ενδεχόμενο έκρηξης, και ο Πρόεδρος απάντησε: ”Μάλιστα, καμία”.

Στη συνέχεια, ο κ. Πολυβίου είπε ότι στην Επιτροπή είχε ακουστεί ”πολύ σοβαρή μαρτυρία” ότι από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Ιούλιο του 2011, η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής Κυρώσεων επιθυμούσε να επισκεφθεί την Κύπρο για να επιθεωρήσει το φορτίο, αλλά το Υπουργείο Εξωτερικών ουσιαστικά την εμπόδισε, και ρώτησε τον Πρόεδρο Χριστόφια εάν είχε οποιανδήποτε ενημέρωση για αυτό το ζήτημα.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε αρνητικά. ”Οχι, καμία ενημέρωση. Λυπάμαι για αυτό, βέβαια, αλλά δυστυχώς δεν είχα ενημέρωση”, είπε.

Αναφερόμενος στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στις 11 Ιουλίου 2011, ο κ. Πολυβίου σημείωσε συζήτηση με τον τότε Υπουργό Αμυνας Κώστα Πακακώστα, κατά την οποία ο Πρόεδρος είχε πει ότι λήφθηκαν αποφάσεις πίσω από την πλάτη του, με καταστροφικές συνέπειες, και ότι ένοιωθε σαν απατημένος σύζυγος που τα μαθαίνει τελευταίος.

Ο κ. Πολυβίου είπε προς τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι δεν κρατήθηκε ενήμερος για πολύ σημαντικές φάσεις αυτού του ζητήματος, και ρώτησε τον Πρόεδρο εάν, ως πρώτος τη τάξει, ως Πρόεδρος του κράτους και της Κυβέρνησης, δεν είχε την υποχρέωση να κρατείται ενήμερος, ασχέτως εάν οι Υπουργοί ή συνεργάτες του, για οποιονδήποτε λόγο, δεν τον ενημέρωναν.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ”ενδιαφερόμουν, όμως δυστυχώς φαίνεται ότι κάποιοι ανάλαβαν την ευθύνη να χειρίζονται το θέμα χωρίς να ενημερώνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, προσθέτοντας ότι, εάν δύο Υπουργοί έχουν διαφορές μεταξύ τους, υπό κανονικές συνθήκες προσφεύγουν στον Πρόεδρο να λύσει το πρόβλημα.

”Δεν μπορούσα να μυρίζομαι την επικινδυνότητα του φορτίου και πόσο αυτή η επικινδυνότητα αναπτύσσετο περαιτέρω. Ελαβα γνώση ότι υπάρχει κάποια επικινδυνότητα το Σεπτέμβριο του 2010, από τον Διευθυντή του Γραφείου μου, τον κ. Παντελίδη, όταν συναντήθηκε με δύο στρατιωτικούς. Και γιατί συναντήθηκε; Διότι κάναμε από προηγούμενα διαβήματα προς τον Πρέσβη του Ιράν, ούτως ώστε να δεχθούν να καταστραφεί το υλικό το οποίο πιθανό να ήταν επικίνδυνο. Και συναίνεσε το Ιράν. Μετά από αυτό, έδωσα οδηγίες στον κ. Παντελίδη να συνεχίσει τις προσπάθειες, ούτως ώστε να καταστραφεί αυτό το υλικό. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν μου ανακοινώθηκαν, ούτε τα αποτελέσματα ή τα μη αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών”, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Πρόσθεσε ότι ”οι Υπουργοί του δικού μου Υπουργικού Συμβουλίου, από τότε που έχω αναλάβει αυτή την ευθύνη της Προεδρίας, είναι ελεύθεροι να εγείρουν θέματα και μετά από τον καταρτισμό της ημερήσιας διάταξης του Υπουργικού Συμβουλίου” και επίσης ”στην ίδια τη συνεδρία να θέσουν θέμα, το οποίο δεν αρνήθηκα ποτέ να συζητήσω”.

”Αρα, αν υπήρχε η οποιαδήποτε πληροφόρηση από πλευράς είτε του ενός Υπουργού είτε του άλλου Υπουργού είτε ξέρω ‘γω οποιουδήποτε άλλου, θα το συζητούσε το Υπουργικό Συμβούλιο και θα παίρναμε τις αποφάσεις μας”, ανέφερε.

Ο κ. Πολυβίου είπε ότι η υπόθεση αυτή δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη περίπτωση που αφορά κάτι που πήγε πολύ στραβά ή βρίσκεται στην αρμοδιότητα ενός και μόνο Υπουργού, αλλά ”ένα φορτίο που ήρθε στην Κύπρο με τον γνωστό τρόπο, χειριστήκατε το θέμα εσείς προσωπικά ο ίδιος, είπατε από την αρχή στη σύσκεψη της 6ης Φεβρουαρίου ότι μία προϋπόθεση είναι η ασφαλής φύλαξη, κατάλογοι εστάλησαν προς την Επιτροπή Κυρώσεων” και το ολιγότερο που γνώριζε η Κυβέρνηση είναι ότι ήταν ”φορτίο με πυρίτιδα, στρατιωτικό υλικό” και ότι επρόκειτο για κάτι το επικίνδυνο και όχι συνηθισμένο εμπόρευμα.

”Οι δύο Υπουργοί σας, ο της Αμύνης λέει ότι είναι επικίνδυνο και βγάλτε το από τα χέρια μου, λέει σε πολλές επιστολές προς τον Υπουργό Εξωτερικών. Ο Υπουργός Εξωτερικών λέει πολιτικοί λόγοι, μην κάνετε τίποτε. Εσείς λέτε ότι αυτά δεν τα γνωρίζατε”, είπε ο κ. Πολυβίου και ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε: ”Ασφαλώς”.

Ο κ. Πολυβίου πρόσθεσε ότι ”ο κ. Παντελίδης, το δεξί σας διπλωματικό χέρι, πάει στη σύσκεψη στις 7 Φεβρουαρίου, όπου η λέξη που μεσουρανεί είναι η λέξη ‘έκρηξη’ και ο κ. Παντελίδης δεν σας ενημερώνει”.

”Στις 5 Ιουλίου, αντιλαμβάνομαι, ήσασταν στην Ουκρανία για διακρατική επίσκεψη, και οι Υπουργοί σας δεν έκαναν το αυτονόητο, που μας είπαν όλοι οι εμπειρογνώμονες μέχρι τώρα, ότι μετά την πρώτη έκρηξη στις 4 του μηνός έπρεπε να γίνει μόνο εκκένωση. Εγώ δεν έχω αμφιβολία ότι, εάν ένας Υπουργός, Παπακώστας, Κυπριανού, Παντελίδης, σας έπαιρναν τηλέφωνο στην Ουκρανία και σας έλεγαν ‘κύριε Πρόεδρε εν να έχουμε έκρηξη στο Μαρί’, είμαι σίγουρος ότι κάτι θα κάνατε. Το θέμα είναι, όμως, οι Υπουργοί έχουν διοριστεί από εσάς. Οι Υπουργοί είναι μέλη της Κυβέρνησης σας. Τους συνεργάτες σας εσείς τους επιλέγετε. Δεν αναλαμβάνετε την αυτονόητη ευθύνη για τα λάθη των συνεργατών σας;”, ρώτησε ο κ. Πολυβίου.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε, όσον αφορά την επικινδυνότητα, ότι σε σύσκεψη ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι είναι πολύ μικρή η επικινδυνότητα της πυρίτιδας, επειδή η πυρίτιδα δεν εκρήγνυται από μόνη της.

”Από εκεί και πέρα, οι δύο Υπουργοί έχουν αναλάβει την πολιτική τους ευθύνη και παραιτήθηκαν. Ασφαλώς ο κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν γίνει κάτι από τους Υπουργούς του, μια σχετική ευθύνη έχει. Σίγουρα. Η ευθύνη, όμως, θα ήταν ασήκωτη και θα έπρεπε να την αναλάβω και εγώ ο ίδιος, εάν γνώριζα το ιστορικό αυτής της διαφωνίας μεταξύ των Υπουργών και των διαφορετικών χειρισμών που ο ένας εισηγείτο και ο άλλος δεν εισηγείτο ή στάθηκε εμπόδιο, τέλος πάντων. Εάν γνώριζα, βεβαίως, είπα και δημόσια, θα αναλάμβανα την ευθύνη”, είπε.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Πολυβίου επεσήμανε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει τρεις ιδιότητες, δηλαδή του αρχηγού του κράτους, του Προέδρου της Κυβέρνησης και του ηγέτη της ε/κ κοινότητας, και άρα ο φόρτος εργασίας του είναι μεγάλος και ”εξ ανάγκης, ίσως πέραν από άλλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, θα πρέπει να στελεχώνεστε με τους κατάλληλους ανθρώπους στο Υπουργικό και στο Προεδρικό, να έχετε διαδικασίες και μηχανισμούς ενημέρωσης, παρακολούθησης”.

”Σε αυτήν την περίπτωση, έστω και αν δεχθούμε τα όσα έχετε αναφέρει, το μίνιμουμ που γνωρίζατε είναι ότι έχει φθάσει στην Κύπρο, υπό συνθήκες ανωτέρας βίας, ένα επικίνδυνο φορτίο, το φορτίο αυτό έπρεπε να παραμείνει στην Κύπρο, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με δική σας απόφαση έμειναν στο Μαρί”, είπε και πρόσθεσε: ”Με αυτά τα τρία πολύ απλά δεδομένα, ότι ήρθε στην Κύπρο, έμεινε στην Κύπρο και αποθηκεύτηκε στην Κύπρο, ένα μη κανονικό φορτίο, δεν έπρεπε, με βάση αυτό το μίνιμουμ έρεισμα, εσείς είτε να λάβετε τα αναγκαία μέτρα προσωπικά είτε να διασφαλίσετε μέσω των συνεργατών σας, τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για φύλαξη του φορτίου, όποιες και να ήταν οι διαβεβαιώσεις”.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι, ”σε ένα κράτος όπως το χαρακτηρίσατε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ασχολείται με τα όσα έχετε αναφέρει και ίσως περισσότερα, δεν μπορεί από μόνος του σε καμία περίπτωση, αν δεν γίνει ένας σοβαρός καταμερισμός εργασίας και εάν δεν επιδείξει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του για τον χειρισμό σοβαρών ζητημάτων, δεν μπορεί να λειτουργήσει το κράτος”.

”Η δική μου νοοτροπία είναι καταμερισμός εργασίας. Και όταν ήμουν Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και όταν έγινα Πρόεδρος της Βουλής και όταν με ψήφισε ο κόσμος στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είχα εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου”, είπε, προσθέτοντας ότι οι συνεργάτες έχουν καθήκον να ενημερώνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είπε, επίσης, ότι ο κ. Παντελίδης είχε αναφέρει ότι το φορτίο είναι σχετικά επικίνδυνο και όχι ότι γίνονταν εκρήξεις.

”Θα έπρεπε ο κ. Παντελίδης, και το παραδέχεται και ο ίδιος, να έρθει να με ενημερώσει. Οταν ρωτούσα εγώ τον κ. Παντελίδη, έλεγε ότι το χειρίζεται”, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Πρόσθεσε ότι ”και τώρα με τους νέους Υπουργούς δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να χειρίζεται την κάθε λεπτομέρεια”.

Ο κ. Πολυβίου είπε ότι, αν και όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο καταμερισμός εργασίας είναι αναγκαίος, εντούτοις ”εδώ οποιοσδήποτε καταμερισμός έγινε δεν απέδωσε, ουδείς φέρεται εκ των πραγμάτων να επιτέλεσε την εργασία του, το Υπουργείο Αμυνας δεν σας ενημέρωσε και δεν κατέστρεψε το φορτίο, ο κ. Παντελίδης μετά το Σεπτέμβρη του 2010 δεν έκανε τίποτα”.

Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαφώνησε και είπε ότι ο κ. Παντελίδης ”έκανε ενέργειες να γίνει σύσκεψη επί τούτου και δυστυχώς παρενέβησαν άλλοι και δεν έγινε η σύσκεψη”.

Ο κ. Πολυβίου συνέχισε ότι έγινε σύσκεψη στις 7 Φεβρουαρίου 2011 με δύο Υπουργούς και 15 υπηρεσιακούς και ”ουδέν το αποτέλεσμα”, και από τις 4 Ιουλίου, όταν η μόνη λύση θα ήταν η εκκένωση της περιοχής, οι υπηρεσιακοί συζητούσαν για διάφορα άλλα.

”Η ιστορία, κύριε Πρόεδρε, δεν είναι απλώς μη εκτέλεση ενός έργου που αναθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τα γεγονότα, δυστυχώς, τα οποία έχουμε ακούσει εδώ, δημιουργούν την εικόνα μιας εγκληματικής ολιγωρίας εκ μέρους των αρμοδίων, εγκληματικής όχι με την ποινική έννοια, άλλος θα το κρίνει αυτό, μιας εγκληματικής ολιγωρίας που αφέθη αυτή η έκρηξη να γίνει, ενώ θα μπορούσε πολύ εύκολα να μην γίνει”, και επομένως δεν μπορεί να λέει ότι είναι ο απατημένος σύζυγος και το έμαθε τελευταίος, επεσήμανε ο κ. Πολυβίου.

”Επρεπε να μάθει πρώτος ή να προσπαθεί να μάθει. Δεν είναι αρκετό το ‘έκαμε καταμερισμό, εκάμαν τα θάλασσα οι άλλοι’. Επρεπε ο ίδιος να ενημερώνεται”, είπε ο κ. Πολυβίου και ρώτησε τον Πρόεδρο Χριστόφια εάν δεν θα έπρεπε και ο ίδιος να πάρει την πρωτοβουλία να ενημερωθεί.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ”υποτιμήθηκαν οι κίνδυνοι από όλους” και ότι ”κοντά μου ερχόταν η υποτίμηση των κινδύνων, και επιμένω σε αυτό”.

Επίσης, υπενθύμισε δήλωση του κ. Παπακώστα ότι το υλικό αυτό θα μπορούσε να φυλαχθεί σε κατοικημένη περιοχή, προσθέτοντας ότι οι αρμόδιοι ενημέρωναν τον κ. Παπακώστα ότι το υλικό αυτό δεν ήταν επικίνδυνο.

”Αρα, εφόσον γνωρίζαμε όλοι ότι η επικινδυνότητα του φορτίου είναι μικρή, είναι μηδαμινή, ήταν φυσικό επόμενο να μην ρωτούμε κάθε λίγο για την επικινδυνότητα του φορτίου”, σημείωσε.

Ο κ. Πολυβίου αναφέρθηκε και σε σύσκεψη στις 6 Φεβρουαρίου 2009, πριν φθάσει το πλοίο στην Κύπρο, καθώς και στην ενημέρωση την οποία είπε ο Πρόεδρος ότι είχε, δηλαδή ότι φαινόταν πως το φορτίο επρόκειτο για πρώτες ύλες για την κατασκευή πυρομαχικών και δεν υπήρχε μεγάλος κίνδυνος εάν φυλαγόταν καταλλήλως.

Είπε, επίσης, ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας έθεσε την προϋπόθεση ότι το φορτίο θα έπρεπε να φυλαχθεί και να προστατευθεί καταλλήλως.

Ο κ. Πολυβίου είπε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας στη δήλωσή του είπε ότι, εάν γνώριζε για την επικινδυνότητα, θα λάμβανε μέτρα, και επίσης ότι, πριν τη λήψη απόφασης, τέθηκε ακόμη ένα σημείο, δηλαδή η ασφάλεια του φορτίου.

”Εφόσον ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πολύ ορθά στις 6 Φεβρουαρίου λέει ότι μία βασική παράμετρος είναι η ασφάλεια του φορτίου, δεν είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ευθύνη να παρακολουθήσει το θέμα αυτό και να μην ικανοποιείται με διαβεβαιώσεις του κ. Παπακώστα ή οποιουδήποτε άλλου; Και απλά σημειώνω, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έφερε εμπειρογνώμονες είτε από τις Βάσεις είτε από την Ελλάδα είτε από αλλού, και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απόλυτη σιγουριά για το τί υπήρχε στο φορτίο. Δεν έγινε μια εις βάθος ανάλυση και ενημέρωση. Ολα αυτά, κύριε Πρόεδρε, συνθέτουν, θα έλεγε κάποιος, κάτι πέραν της θεσμικής ευθύνης, συνθέτουν και προσωπική ευθύνη για τον επικεφαλής της Κυβέρνησης, που είχε λάβει την ευθύνη και της απόφασης και της άφιξης και της φύλαξης του φορτίου”, είπε ο κ. Πολυβίου.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι είχε θέσει ως προϋπόθεση την καταγραφή του φορτίου και ότι ”έγινε ανάλυση του φορτίου, έγινε καταγραφή του φορτίου, έγινε λόγος ότι η πυρίτιδα δεν είναι επικίνδυνη, ότι σε κάποια κοντέινερ υπάρχουν κάποια επικίνδυνα υλικά και ότι πρέπει να μεταφερθούν αλλού για να αποθηκευτούν, πράγμα το οποίο έγινε”.

”Εγώ εκείνο που ζήτησα είναι ασφαλής χώρος να φυλαχθεί αυτό το υλικό. Μου είπαν ότι υπάρχει ασφαλής χώρος. Δεν ήταν δική μου επιλογή το Μαρί”, είπε.

Πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της θητείας του έχει επισκεφθεί πολλά στρατόπεδα, αλλά ”δεν έτυχε να κάνω επίσκεψη στη ναυτική βάση στο Μαρί”.

”Εάν γνώριζα την τόσο στενή γειτνίαση με τον σταθμό της ΑΗΚ, σίγουρα δεν θα δεχόμουν να αποθηκευτούν σε αυτόν το χώρο τα υλικά”, είπε.

Ο κ. Πολυβίου αναφέρθηκε σε έγγραφα που αφορούν το Μαρί και είπε ότι η Κυβέρνηση έλαβε την απόφαση για εκφόρτωση και φύλαξη του φορτίου εντός της ναυτικής βάσης, και πρόσθεσε ότι μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Αμυνας ανέλαβε το συντονισμό της όλης επιχείρησης και μεταφορά του φορτίου στη ναυτική βάση στο Μαρί.

”Η εντύπωση, κύριε Πρόεδρε, που δόθηκε σε μένα είναι ότι οι στρατιωτικοί και ο Υπουργός Αμυνας σας έκαναν εισήγηση για το Μαρί, την οποία εσείς δεχτήκατε. Δηλαδή η τελική σας απόφαση εσάς ήταν το Μαρί”, επεσήμανε ο κ. Πολυβίου

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαφώνησε και είπε: ”Δεν ήταν δική μου απόφαση το Μαρί”.

”Από πού και ως πού, δηλαδή; Ημουν ειδικός εγώ για τη διασφάλιση, τη φύλαξη με ασφάλεια αυτού του υλικού; Δεν είμαι τόσο ανεύθυνος, κύριε Πολυβίου. Λυπούμαι. Δεν ήταν δική μου επιλογή το Μαρί”, σημείωσε.

Ο κ. Πολυβίου είπε ότι η δική του πληροφόρηση είναι ότι τρία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο κ. Γεωργιάδης, επισκέφθηκαν τρία στρατόπεδα στο Ζύγι, το Μαρί και το ΚΕΝ Λεμεσού.

”Αυτά τα έθεσαν στον κ. Παπακώστα, τα έθεσαν σε σας με σύσταση να παν στο Μαρί, διότι το Μαρί, κατά την άποψή τους, προσφερόταν για καλύτερη άμυνα εναντίον δολιοφθοράς. Η θέση σας είναι ότι αυτό δεν αληθεύει και ότι σας είπαν ότι θα είναι στο Μαρί λόγω ασφάλειας του χώρου”, πρόσθεσε ο κ. Πολυβίου.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε: ”Μάλιστα. Επιλέγουν το Μαρί. Οι ίδιοι έκαναν την ανάλυση, οι ίδιοι έκαναν την επιλογή”.

Ερωτηθείς από τον κ. Πολυβίου εάν γνώριζε ότι η βάση ήταν τόσο κοντά στο σταθμό της ΑΗΚ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι εάν γνώριζε την τοποθεσία, τη γειτνίαση της ναυτικής βάσης με τον σταθμό της ηλεκτρικής, δεν θα επέτρεπε να φυλαχθούν εκεί τα υλικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ και Πολίτης Online

Κάντε ένα σχόλιο