Πάνος ΜπεγλίτηςΠιέσεις εξασκεί το ΥΠΕΘΑ στο Διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Όπλων ο οποίος απαντά με αγωγές πολλών χιλιάδων ευρώ (τις οποίες ήδη κερδίζει!)

Τα λάθη και τις αστοχίες των υπουργών τις πληρώνει πάντα το Ελληνικό Δημόσιο. Έτσι λοιπόν άρχισε ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Μπεγλίτης να αποδέχεται το μοιραίο που είναι η αποζημίωση των ιδιωτών που αδίκησε το ΥΠΕΘΑ στο παρελθόν. Όπως φαίνεται στις παρακάτω αναρτήσεις τεράστια ποσά θα δαπανήσει το ΥΠΕΘΑ για να πληρώσει τις λανθασμένες αποφάσεις του παρελθόντος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Όπλων ο οποίος αδικήθηκε στο παρελθόν από υπουργό εθνικής άμυνας σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν οι δραστηριότητες του κοινωφελούς ιδρύματος που ασκεί δημόσια κριτική στις αποφάσεις του ΥΠΕΘΑ. Μετά από αγωγή που κατέθεσε πριν χρόνια ο Καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος κατά του ΥΠΕΘΑ το Δικαστήριο τελικά του επιδίκασε δεκαπέντε χιλιάδων Ευρώ αποζημίωση αναγνωρίζοντας τις αυθαιρεσίες του ΥΠΕΘΑ εις βάρος του. Όμως οι εκατό χιλιάδες Ευρώ που ζητούσε ο καθηγητής τελικά δεν έγιναν δεκτές από το πρωτόδικο Δικαστήριο. Με έφεση του κατά της απόφασης αυτής ο Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος ζητάει όλο το ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ ενώ μετά την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου το EKEO θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των στελεχών του ΥΠΕΘΑ που παρανόμησαν και ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο.

Η μεγαλύτερη αγωγή όμως θα κατατεθεί εις βάρος της σημερινής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ αφού αυτή συνεχίζει τις πιέσεις στο Διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Όπλων με αυθαιρεσίες και αδικίες. Σύντομα ο Διευθυντής του EKEO Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος καταθέτει νέα αγωγή κατά του Δημοσίου για τις νέες πρόσφατες αυθαιρεσίες των υπουργών. Με την νέα αγωγή αυτή που θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα ο καθηγητής ζητάει μισό εκατομμύριο Ευρώ από το ΥΠΕΘΑ διότι η σημερινή ηγεσία του διακριτικά δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία και τις υπουργικές αποφάσεις για τις υποθέσεις που τον αφορούν ενώ την εφάρμοσε για όλους τους άλλους καθηγητές των στρατιωτικών σχολών.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Όπλων «Τα ποσά που μου επιδίκασε και θα μου επιδικάσει το Δικαστήριο πρέπει να αφαιρεθούν από τους μισθούς των υπουργών, υφυπουργών και συνεργατών τους που παρανόμησαν. Δεν μπορεί η άγνοια και η αυθαιρεσία πολιτικών και υπαλλήλων να επιβαρύνει τους Έλληνες Πολίτες. Όλα τα ονόματα των εμπλεκομένων στη νέα αγωγή θα δοθούν στη δημοσιότητα και στα αγγλικά (με κοινοποίηση στην τρόϊκα και το ΔΝΤ) ώστε η διεθνής κοινότητας να καταλάβει πως μερικές φορές οι αυθαιρεσίες των πολιτικών πρέπει να τιμωρούνται όχι μόνο πολιτικά αλλά και με τον καταλογισμό αστικών ευθυνών. Έτσι πρέπει να θεσπισθεί ειδικός νόμος που αυτόματα να αφαιρεί από τους μισθούς των υπουργών και των συμβούλων τους όσα πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο σε αποζημιώσεις για προφανείς παράνομες πράξεις τους. Κόβουνε τα «ψίχουλα» των επιδομάτων των πολιτικών υπαλλήλων και των στρατιωτικών και δίνουν «φούρνους» ολόκληρους σε αποζημιώσεις τρίτων εξ’ αιτίας των παρανόμων αποφάσεων που λαμβάνουν.»
Οι νομικοί σύμβουλοι του ΥΕΘΑ κ. Οδυσσέας Καμπόλης, κ. Δημήτρης Οικονόμου και του ΥΦΕΘΑ κ. Δημοσθένης Μπακόπουλος έχουν πλέον την ευθύνη της ενημέρωσης των προϊσταμένων τους για τις νομικές επιπτώσεις των πιέσεων που εξασκούνται στο Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων.

Download (PDF, 65KB)


Download (PDF, 65KB)

Κάντε ένα σχόλιο