Το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τις πρόνοιες του νόμου περί Εθνικής Φρουράς, διόρισε τον Υποστράτηγο Ανδρέα Πετρίδη ως Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς, για περίοδο δύο ετών, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι ”ο κ. Πετρίδης υπηρετεί την Εθνική Φρουρά στο βαθμό του Υποστράτηγου τα τελευταία πέντε χρόνια”.

Οπως είπε, ο κ. Πετρίτης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1957 και διορίστηκε με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού στο όπλο του πεζικού του στρατού ξηράς από τις 10 Ιανουαρίου 1977.

Εγινε Υπολοχαγός την 1ην Ιουνίου 1980, Λοχαγός την 1η Σεπτεμβρίου 1985, Ταγματάρχης την 1η Σεπτεμβρίου 1990, Αντισυνταγματάρχης στις 15 Δεκεμβρίου 1995, Συνταγματάρχης στις 31 Δεκεμβρίου 2001, Ταξίαρχος την 1ην Απριλίου 2004 και Υποστράτηγος στις 21 Ιουλίου 2006, είπε ο κ. Στεφάνου.

Οσον αφορά τη διοικητική πείρα που διαθέτει ο κ. Πετρίδης, ο κ. Στεφάνου είπε ότι διετέλεσε διοικητής υπομονάδας και διοικητής μονάδας για σειρά ετών, και ότι η επιτελική του εμπειρία αφορά τη θέση του διευθυντή του επιτελικού γραφείου του συντάγματος πεζικού, επιτελής επιτελικού γραφείου του ΓΕΕΦ, διευθυντής επιτελικού γραφείου της τέταρτης ταξιαρχίας πεζικού, και διευθυντής του επιτελικού γραφείου του ΓΕΕΦ επίσης για σειρά ετών.

”Η επιλογή έγινε μεταξύ δύο ανώτατων αξιωματικών διότι, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να είναι στο βαθμό του Υποστράτηγου και η Εθνική Φρουρά διαθέτει δύο Υποστράτηγος, ο ένας είναι ο κ. Ανδρέας Πετρίδης και ο άλλος ο κ. Ιεροδιακόνου. Πρόκειται για δύο εξαίρετους ανώτατους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς. Ο κ. Πετρίδης είναι αρχαιότερος στο βαθμό του Υποστράτηγου και κατά την αξιολόγηση, που λήφθηκαν υπόψη διάφορα ζητήματα, τελικά το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το διορισμό του Υποστράτηγου κ. Ανδρέα Πετρίδη”, ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

Αναδημοσίευση από το politis-news.com

Κάντε ένα σχόλιο