πολεμικά παιχνίδια online free war gamesΤα αγόρια συνήθως στην εφηβική ηλικία ψάχνουν συχνά στο διαδίκτυο για on line free war games (video games) για να εκτονώσουν τη φυσική τους κλίση προς τη δράση και τον αγώνα της ζωής. Οι παλαιότεροι που μεγάλωσαν με real war games (πχ ξύλο στις αλάνες και στο προαύλιο του σχολείου) δε γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους (και τα εγγόνια τους) «πλακώνονται στο ξύλο» εξ’ αποστάσεως μέσω πληκτρολογίου. Εξαίρεση αποτελούν οι νεότεροι (κάτω από πενήντα) που έχουν κάποια επαφή με το διαδίκτυο και έτσι αντιλαμβάνονται την σημερινή πραγματικότητα των εφήβων. Στην οθόνη πλέον υπάρχουν βρισιές, απειλές και επιθέσεις που έχουν αιματηρά ίσως θανατηφόρα αποτελέσματα ενώ πριν από δεκαετίες όλα τελείωναν με μερικές γρατζουνιές και λίγο ιώδιο άντε και καμία καρπαζιά από τους γονείς για τον καυγά. Τα σημερινά παιδιά δεν πάνε στις αλάνες γιατί καραδοκούν παιδεραστές όπως τους έχουν ενημερώσει οι γονείς (όταν έχουν λίγα λεπτά) η όπως τους ενημέρωση πλήρως η τηλεόραση με τις ανόητες σειρές που δείχνει. Όμως οι παιδεραστές σήμερα παίρνουν διαστημικά ονόματα και αντί να καραδοκούν στις αλάνες εμφανίζονται ως σύμμαχοι στην online μάχη του παιδιού και τον βοηθούν να νικήσει κερδίζοντας τη φιλία του.
Με τον τρόπο αυτό ο έφηβος γίνεται πλαδαρός και μαλθακός, δεν αντιμετωπίζει την πραγματική βία όπως η φύση την δημιούργησε και θεωρεί ότι οι κίνδυνοι εξαφανίζονται όταν κλείσει ο υπολογιστής. Η πραγματική όμως μάχη είναι έξω στους δρόμους όπου καραδοκούν λαθρομετανάστες και εγκληματίες πάσης φύσεως που γνωρίζουν ότι «ο μπούλης» δεν μπορεί να αντισταθεί στην παραμικρή απειλή και φυσικά δεν διστάζουν να εγκληματίσουν εις βάρος του. Έτσι λοιπόν αρκετά νέα παιδιά παρουσιάζονται στο στρατό για τη θητεία τους και έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα της μονάδας όπου υπάρχει κάθε «καρυδιάς καρύδι» που δεν μεγάλωσαν με το laptop στα χέρια αλλά μέσα στη φτώχια και στην βιοπάλη. Εκεί λοιπόν οι «μαλθακοί» καταρρέουν και σπεύδουν να ζητήσουν βοήθεια μέσω του πατέρα που τρέχει στους πολιτικούς και σε «ένα φίλο αξιωματικό που είχε» και «θα πάρει ο μπαμπάς τηλέφωνο στον ταξίαρχο» και πάει λέγοντας.
Αυτό που χρειάζεται είναι εμβολιασμός των νέων με μια δόση πραγματικότητας ελεγχόμενη όμως χωρίς να εκθέσουμε το παιδί σε βαρβαρότητα. Χρειάζεται ενημέρωση και απεξάρτηση από τον ψεύτικο κόσμο των on line free war games ώστε να μην βρεθεί το παιδί προ εκπλήξεως ενώπιον της πραγματικότητας της στρατιωτικής του θητείας.

Κάντε ένα σχόλιο