Defensys 2010 ΔΕΘΜε αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» της 26ης Σεπτεμβρίου 2011 με τίτλο «Περικόπτει δαπάνες, αλλά σκορπάει λεφτά στη Defensys», επισημαίνονται τα εξής:

Η έκθεση Defensys δεν στηρίζεται – όπως αυτολεξεί αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα – σε «δαπάνες σε χρήμα και ανθρωποώρες στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας». Την πλήρη οικονομική επιβάρυνση και ευθύνη διοργάνωσης της Defensys έχει η ΔΕΘ.

Ο μοναδικός ρόλος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκτός από την αιγίδα της έκθεσης, αφορά στη συνδιοργάνωση ενός υψηλόβαθμου forum σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από τη Defensys και εξυπηρετεί ανάγκες αμυντικής διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.

Ειδικότερα, σε σχέση με το δημοσίευμα, για το περίπτερο της Defensys στην έκθεση άμυνας DSEi του Λονδίνου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει επιβαρυνθεί με την παραμικρή οικονομική δαπάνη. Τόσο η λειτουργία όσο και το προσωπικό του περιπτέρου της Defensys στην εν λόγω έκθεση αφορά αποκλειστικά τη ΔΕΘ.

Defensys 2010 Arms Control Center

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.