Κώστας Σπηλιόπουλος ΥΦΕΘΑ Βράβευση ΑθλητώνΟ Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, κατά την τελετή βράβευσης των αθλητών – αθλητριών και προπονητών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής :

«Είναι μεγάλη τιμή για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να βραβεύει σήμερα τους κορυφαίους αθλητές της χώρας μας που διακρίθηκαν και κατέκτησαν μετάλλια σε πρόσφατα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η χαρά μας είναι διπλή διότι οι αθλητές αυτοί είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σ. Α.

Μας εκπροσώπησαν επάξια σε πολλά μέρη του κόσμου. Διακρίθηκαν και κέρδισαν μετάλλια κάνοντάς μας υπερήφανους.

Ένα μεγάλο ποσοστό των αθλητών και αθλητριών των Ε.Δ και Σ.Α συμμετέχει στις Εθνικές ομάδες και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η μήτρα του αθλητισμού μας.

Οι επιτυχίες των αθλητών μας δίνουν λάμψη στην πατρίδα μας ιδιαίτερα τώρα που το έχει μεγάλη ανάγκη.

Η λιτή αυτή τιμητική εκδήλωση προς τιμή των αθλητών μας έχει πολύ μεγάλη συμβολική σημασία.

Σήμερα στην πατρίδα μας επικρατεί η απαισιοδοξία, το γκρίζο και η απογοήτευση.

Όμως σήμερα από εδώ, από αυτή την εκδήλωση στέλνουμε ένα μήνυμα ότι υπάρχει και η Ελλάδα που προσπαθεί, η Ελλάδα που πετυχαίνει στόχους, η Ελλάδα που μπορεί να αγωνιστεί και να κερδίσει.

Οι επιτυχίες των αθλητών, των στελεχών των Ε.Δ και Σ.Α δείχνουν ότι και σε δύσκολες συνθήκες μπορούν να διακριθούν και να κερδίσουν μετάλλια.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα τελευταία δύο χρόνια προχώρησε σε εξορθολογισμό και μείωση δαπανών.

Ταυτόχρονα υλοποιεί ένα πρόγραμμα αξιοποίησης των στελεχών μας Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών.

Είναι ευχάριστο για μας αλλά και ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία να βλέπουμε αυτούς που θαυμάσαμε και χειροκροτήσαμε, αυτούς που μας γέμισαν με υπερηφάνεια να κάνουν φυσική αγωγή σε Ευέλπιδες, σε Ίκαρους σε Ναυτικούς Δοκίμους, σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και σε στρατευμένους νέους της πατρίδας μας.

Είναι μεγάλη επιτυχία και προκαλεί ανύψωση του ηθικού, παγκόσμιοι πρωταθλητές να προσφέρουν συμβουλές σε παιδιά και μέλη των οικογενειών του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον, είμαστε έτοιμοι μαζί με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να συνεργαστούμε ώστε οι Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο πέρα από τα τείχη του Υπουργείου Εθνικής ΄Αμυνας.

Οι Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές μας τίμησαν με τον αγώνα τους και τις επιτυχίες τους την πατρίδα.

Η πατρίδα τους αντάμειψε και τους απέδωσε ξεχωριστή τιμή εντάσσοντάς τους στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο κάλεσμα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές μας ανταποκρίθηκαν για να δώσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους υποστηρίζοντας έτσι τους σχεδιασμούς μας για την αξιοποίηση αυτού του πολύτιμου κεφαλαίου για την πατρίδα μας και τους Έλληνες πολίτες.

Γι’ αυτό η Ελληνική κοινωνία λέει ένα μεγάλο μπράβο».

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.