YouTube Preview Image
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι τα πρόσωπα που εκφράζουν την εθνική μας υπερηφάνεια και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων. Όταν και αυτοί δέχονται ύβρεις και επιθέσεις από διαδηλωτές και αγανακτισμένους την ημέρα της εθνικής εορτής μας τότε κανείς πολιτικός δεν είναι ασφαλής πλέον. Για πρώτη φορά στα χρονικά ματαιώθηκε σήμερα η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης και μάλιστα με κίνδυνο να εμπλακούν πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με διαδηλωτές. Τα γεγονότα είναι περίπλοκα αφού οι παρελάσεις και οι εθνικές επέτειοι είναι μια πηγή αίγλης και δημοτικότητας για τους πολιτικούς την οποία διεκδικούν όσοι ανεβαίνουν στην εξέδρα. Αγανακτισμένοι διαδηλωτές σήμερα αποφάσισαν ότι δεν έπρεπε να επιτρέψουν στους πολιτικούς να εξαργυρώσουν αυτή την αίγλη. Όμως τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα όσον αφορά το ποσοστό των ατόμων που ενεπλάκησαν σε αυτές τις ακρότητες καθώς και τα πραγματικά τους κίνητρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μια μικρή ομάδα που δεν εκπροσωπούσε φυσικά το Λαό της Θεσσαλονίκης που ήθελε να καμαρώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Οι αντιδράσεις τους ήταν εσφαλμένες και υπερβολικές αφού αν πράγματι ήθελαν να διαδηλώσουν μπορούσαν να το κάνουν με πανό, αφίσες και σιωπηλή διαμαρτυρία χωρίς να καταλάβουν την εξέδρα των επισήμων. Ακόμη και οι αγανάκτηση έχει όρια στον τρόπο εκδήλωσης της και αυτά ξεπεράστηκαν με ολέθριες συνέπειες για την εθνική και ηθική διάπλαση των μαθητών μας.

Εκ μέρους όλων όσων ήθελαν να καμαρώσουν την παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας χωρίς ύβρεις και ασχήμιες ζητούμε συγνώμη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την αφιλόξενη εικόνα που συνάντησαν σε μια τόσο ευαίσθητη μέρα για το Έθνος μας και την Πόλη μας (Το EKEO έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη).

Σημείωση: Σχετικά με τα σχόλια που πήρε αυτό το βίντεο οφείλουμε να ενημερώσουμε τους επισκέπτες του Κέντρου Ελέγχου Όπλων ότι πήραμε στα σχόλια του YouTube απειλές και ύβρεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας που φυσικά δεν δημοσιεύονται. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει δημιουργηθεί μια επικίνδυνη κρίσιμη πληθυσμιακή μάζα που καμία σχέση δεν έχει με την δίκαιη αγανάκτηση όλων μας για τα οικονομικά μέτρα. Δεν θεωρούμε ότι η μάζα αυτή ανήκει σε κανένα πολιτικό κόμμα της Ελλάδας ούτε εκφράζει κάποια συγκεκριμένη πολιτική παράταξη. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς που υποφέρουν από τα οικονομικά μέτρα και τους καλούμε να προστατέψουν τα παιδιά τους και την οικογένεια τους από τη βία και το έγκλημα που θα αναπτυχθούν από αυτούς που καραδοκούν να εκμεταλλευθούν την αγανάκτηση του Λαού. Ναι στην αντίσταση κατά των διεφθαρμένων πολιτικών αλλά όχι σε λάθος τόπο και χρόνο. Ποιος θα αποτρέψει τώρα επιθέσεις εντός των χριστιανικών ναών, στρατοπέδων, αστυνομικών τμημάτων, σχολείων και πανεπιστημίων; Ποιος θα εμποδίσει αυτούς που εκμεταλλεύονται την αγανάκτηση να στρέψουν το πλήθος εναντίον των εχθρών τους καταγγέλλοντας τους για συνενοχή στην οικονομική εξαθλίωση (ίσως και κατά του ίδιου του αναγνώστη που σίγουρα έχει κάποια επαφή με πολιτικά πρόσωπα); Όλα αυτά δυστυχώς θα γίνουν σύντομα και κανείς δεν μπορεί να τα αποτρέψει παρά μόνο η Παιδεία και η Ομόνοια των Ελλήνων.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.