Καθηγητής Γιάννης Αντωνόπουλος Νεκρός σε τροχαίο«Θοδωρή στις εκλογές και κρίσεις μελών ΔΕΠ ΑΕΙ δεν υπάρχουν φίλοι», με τα λόγια αυτά είχε υποδεχθεί ο τότε Πρύτανης του ΑΠΘ και Καθηγητής του τμήματος Φυσικής Γιάννης Αντωνόπουλος τον σημερινό Αν. Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Δρ. Θεόδωρο Λιόλιο.
Ο Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος είχε πριν μερικά χρόνια επισκεφθεί τον παλιό Καθηγητή του στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ (που είχε τότε και την ιδιότητα του πρύτανη ΑΠΘ) και αυτή ήταν και η τελευταία φορά που συναντήθηκαν, όπως ανέφερε στα στελέχη του EKEO. Ο Καθηγητής Γιάννης Αντωνόπουλος, που ήταν αγαπητός σε όλους τους φοιτητές του και αντιδρούσε στις αδικίες που γίνονταν στις εκλογές μελών ΔΕΠ στο ΑΠΘ, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Κυριακής όταν παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο.

Το δυστύχημα έγινε στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου με την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος, εξετράπη της πορείας του και παρέσυρε τον πρώην πρύτανη, ο οποίος εκείνη την ώρα έκανε τζόκινγκ στο πλακόστρωτο της παραλίας.

Ο 24χρονος οδηγός συνελήφθη ενώ προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Α΄Τμήμα Τροχαίας.

Με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό στον λαμπρό επιστήμονα και άξιο ακαδημαϊκό δάσκαλο το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων και τα στελέχη του εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Καθηγητή Γιάννη Αντωνόπουλου.

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό
Ο Ιωάννης Αντωνόπουλος είχε διατελέσει πρόεδρος του τμήματος Φυσικής στο ΑΠΘ, αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Έργων και τέλος πρύτανης.

Ήταν ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ΥΠΕΠΘ και σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO.

Παράλληλα, ήταν συγγραφέας 10 διδακτικών συγγραμμάτων και είχε πάνω από 100 δημοσιεύσεις για επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά, ενώ είχε εκδώσει και το βιβλίο “Δε γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.