Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Την ημέρα που η Ορθοδοξία γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου, το Έθνος μας τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, τους στυλοβάτες των δημοκρατικών μας θεσμών και της Ελευθερίας μας.

Σε μία εποχή έντονης κοινωνικής και οικονομικής ρευστότητας, όπου οι Έλληνες πολίτες αποζητούν την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον, οι Ένοπλες Δυνάμεις επιτελούν κάτι το πραγματικά δύσκολο όσο και αναγκαίο.

Καταφέρνουν μέσα από την αναμφισβήτητη ισχύ, αλλά και την αδιάκοπη επαγρύπνησή τους, να ανταποκρίνονται επάξια και στον μέγιστο βαθμό, στην ανάγκη του Έθνους μας για συλλογική ασφάλεια και αίσθηση ειρήνης και ελευθερίας.

Αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες περιόδους που διανύουμε, η Πατρίδα μας δοκιμάζεται και μαζί της δοκιμαζόμαστε και εμείς, σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε.

Η προοπτική μας ως Έθνος μπορεί να διασφαλισθεί μόνο με τη συνοχή και την συστράτευση όλων μας, στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας για την εθνική ανόρθωση. Και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της προσπάθειας και αρωγό για την επίτευξη των εθνικών μας επιδιώξεων.

Η Πολιτεία περιβάλλει με αγάπη, σεβασμό και τιμή τις Ένοπλες Δυνάμεις και όλα της τα στελέχη, που με ακεραιότητα, προσωπικές θυσίες και συλλογική αυταπάρνηση επιτελούν στο ακέραιο το έργο τους. Με προσήλωση και αφοσίωση στο εθνικό τους καθήκον, διασφαλίζουν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας και δίνουν τη δυνατότητα στον κάθε Έλληνα ξεχωριστά, να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Η σημερινή εορτή είναι ημέρα δέσμευσης για τις Ένοπλες Δυνάμεις για νέες προσπάθειες, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας, να ενισχύσουμε την αμυντική θωράκιση της χώρας και την αποφασιστική αποτρεπτική της ικανότητα.

Στην κατεύθυνση αυτή, με στοχευμένες επιλογές, εξορθολογισμένη και βέλτιστη διαχείριση των εθνικών μας πόρων για την άμυνα, διαμορφώνουμε ένα στράτευμα σύγχρονο, ευέλικτο και δυναμικό, το οποίο αποτελεί εγγύηση για τη διασφάλιση της εθνικής μας ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η Πολιτεία, σας στηρίζει, σας εμπιστεύεται και εορτάζει μαζί σας.
Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας, έχοντας πλήρη συνείδηση της Συνταγματικής αποστολής σας αλλά και την επίγνωση, ότι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ λαού και Ενόπλων Δυνάμεων είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη, ανταποδίδετε και θα ανταποδίδετε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την εκτίμηση και την αγάπη που τρέφουν οι πολίτες σε όλες και όλους σας.

Οι διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού έχουν βρει έναν ισχυρό θεματοφύλακα στην ευσυνειδησία και στον επαγγελματισμό των ανθρώπων που στελεχώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και ο Ελληνικός λαός σας τιμά και σας ευχαριστεί για αυτό.

Χρόνια Πολλά σε όλους.

Ζήτω το Έθνος.

Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.