Κωνσταντίνος Ζιαζιάς Αρχηγός ΓΕΣΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό του Ελληνικού Στρατού.

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, μου ανατίθεται από σήμερα τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, διαδεχόμενος τον καταξιωμένο Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο, στον οποίο εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες όλων μας για την πολύτιμη προσφορά του και ταυτόχρονα τις εγκάρδιες ευχές μας για υγεία και ευτυχία.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μου, υποκλίνομαι με τιμή και ευλάβεια προ των πολεμικών σημαιών του Στρατού μας και αποτιώ φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ένδοξους και αθάνατους νεκρούς του.

Έχοντας βαθιά επίγνωση της ύψιστης τιμής που μου έγινε, αλλά και των ευθυνών και υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή, σας διαβεβαιώνω όλους, ότι θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συνεργάτες:

Σε μια εποχή που κινούμαστε ανάμεσα σε φραστικές φιλειρηνικές κορώνες και ωμές διεκδικήσεις του εθνικού μας χώρου, οφείλουμε να συνεχίσουμε να αγρυπνούμε και να προετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση. Μόνο η ισχύς των δυνάμεων μας, που κτίζεται καθημερινά με πολύ κόπο από τον καθένα μας στα πεδία των ασκήσεων, στους χώρους εργασίας και κυρίως στις καρδιές μας, είναι ικανή να ματαιώσει τις επεκτατικές βλέψεις των επιβουλέων.

Το προσωπικό αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κάθε προσπάθειας μας. Κατά συνέπεια πρέπει να αξιοποιούμε όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Έλληνα μαχητή που τον καταξίωσαν στην ιστορία του Έθνους.

Θεωρώ ως θέμα τιμής του καθενός μας την ασφάλεια του προσωπικού και του υλικού. Εκεί δεν χωρούν ολιγωρίες και παραλείψεις. Η μάνα του κάθε Στρη, μας έχει χρεώσει ό,τι πιο αγαπημένο έχει στη ζωή της, το παιδί της, και εμείς οφείλουμε να δείξουμε σεβασμό, αγάπη και αλληλεγγύη.

Ανησυχείτε για το υλικό σας ημέρα και νύχτα, ώστε οι κόποι και οι θυσίες του λαού μας να μην πηγαίνουν χαμένοι.

Ύψιστο καθήκον μας είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό και σε συλλογικό επίπεδο. Σε αυτή την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει. Πρέπει να δρούμε «Ο ένας σαν εκατό και οι εκατό σαν ένας».

Συντηρείστε το πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς μεταξύ σας και καλλιεργείστε τη συνειδητή πειθαρχία, ώστε το έργο σας να είναι ευχάριστο.

Τέλος θέλω να σας διαβεβαιώσω όλους ότι πάνω απ’ όλα τοποθετώ τον Άνθρωπο και την αξιοπρέπεια. Θέλω να αντιμετωπίζετε όλες τις δύσκολες καταστάσεις με ηθικό, με χαμόγελο και με λεβεντιά.

Με τη βοήθεια του Θεού και τη βεβαιότητα ότι όλοι θα εκτελέσουμε το έργο μας στο ακέραιο σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σας εύχομαι υγεία και δύναμη σε εσάς και στις οικογένειες σας και σας καλώ να αναφωνήσετε

Ζήτω το Έθνος
Ζήτω ο Στρατός

Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς
Αρχηγός

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.